fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Umjesto da malo kritiziraju svoje “balerine” Širokobriježani opet “raspalili” po sucima!?

Autor: Danijel Ivanković

ŠIROKI BRIJEG - Nogometaši Širokog Brijega izgubili su derbi 3. Kola Premijerlige od aktualnog bh prvaka na Koševu s 2:1. Po prikazanom i više nego zasluženo, jer kako su igrali Širokobriježani, posebno u drugih 45 minuta, trebaju biti zadovoljni što nisu doživjeli i znatno uvjerljiviji poraz od objektivno kvalitetnije momčadi Sarajeva.

Pitanje je može li se uopće ona nonšalancija u drugih 45 minuta, kada nisu bili u stanju povezati više od dva dodavanja, nazvati igrom, jer ono nazivati nogometom grijeh je prema ovoj predivnoj igri budući da je ono na sve više sličilo nego nogomet, pa su mnogi s razlogom za vrijeme, kao i u raspravama nakon utakmice posumnjali jeli možda sve odrađeno za kladionicu? Znate ono – iz 2/1!? Velika kvota, dobro jednima, dobro drugima, najbolje trećima… Ne, ne želimo sumnjati u regularnost utakmice, na kraju krajeva i nemamo nikakve dokaze, međutim tako je sve to izgledalo da su komentari takve vrste bili opravdani.

Mnogi su se pitali gdje nestade “totalni nogomet”, kako je jedan od kolega opjevao pobjedu 5:1 nad Vitezom u prethodnom kolu na Pecari. Naravno, nije Vitez Werder iz Bremena. Ma nije ni u rangu Sarajeva, ali svejedno boli ovaj pristup s Koševa. Izgubiti od najbolje momčadi lige na njezinom terenu s minimalnih 2:1 i nije prevelik neuspjeh, ali taj pristup gdje se njih deset u drugom poluvremenu “vucara” ko deset baba…

Onaj jedanaesti je vratar Antonio Soldo i njega ne možemo svrstati u isti koš s ostalima, jer je jedini zaslužio prolaznu ocjenu na Koševu. Dapače, spasio je Širokobriježane pravog potopa i za ovog momka palac gore. Ne samo što se tiče ove utakmice, već općenito što se tiče svega onoga što daje zadnjih mjeseci u dresu Širokog Brijega.

Ostalima palac dolje, a posebice onima koji pišu priopćenja iz širokobriješkog premijerligaša, jer u ovom posljednjem gdje prozivaju suce, a u istom demantiraju sami sebe na način da spomenu kako je Sarajevo pri rezultatu 0:1 na isteku prvih 45 minuta zakinuto za čist penal!

Prosječan navijač Širokog Brijega bi zasigurno volio da su napisali priopćenje u kojem se pitaju što im je na ovoj utakmici radio najskuplji (uz Borisa Pandžu) igrač Ivan Crnov? Gdje im je nestao u drugom poluvremenu Ivan Sesar, jedno od tih velikih ovoljetnih pojačanja? Zašto onaj Bralić, koji je tek došao i koji se treba dokazivati, ima ovlasti da vuče loptu kao da je Redondo? Što se to ove sezone događa sa Stipom Markovićem, koji je prošle sezone uz Wagnera bio najbolji igrač momčadi i navodno jedini s inozemnim ponudama?

Ma valja nekad malo kritizirati. I radi momka i radi kluba. Znam, ima onih koji će reći kako oni sve te igrače plaćaju svojim parama i šta nekoga briga kako igraju? Pa ako im je stalo do navijača onda će ih itekako brigati, a ako ih nije briga onda cijela ta priča oko kluba nema nikakvog smisla, jer ako nemaš navijača nitko si i ništa. Nebitan si.

Posebno su smiješne nekakve nazovi prijetnje prema čelnim ljudima NS BiH, jer kada te pokradu opravdano je dizati prašinu, ljutiti se, kao što je bivalo u nekoliko utakmica tijekom završnice prošle sezone, međutim prozivati nekoga drugog nakon jednog ovakvog poraza umjesto da se uzroci istoga traže u svojim redovima nije pošteno. Ni prema drugima, a ponajprije prema sebi.

Nego, dolazi vam Željezničar, momčad koja trenutno igra još bolji nogomet nego Sarajevo, pa da opet ne bi bilo nekakvog žaljenja očitajte na vrijeme bukvicu svojim “balerinama”. Ono kao cigo kad je malog slao po vino, pa mu odmah opali plesku. Pita ga susjed: “A zašto malog plesnu bratko”? – A ovaj mu odgovori: “Bratko bit će kasno ako prospe vino”!

Zato momci igrajte srcem za ovaj klub, natopite dres znojem, pa iako izgubite dobit ćete pljesak i imat ćete publiku. A ako se ponašate kao balerine niste nikome zanimljivi i u slučaju da sve pobjeđujete. Sve ovo dakako vrijedi i za sve ostale naše klubove, no pošto je riječ o osvrtu na protekli derbi u prvom planu su se našli igrači Širokog Brijega. I naći će se opet. Bilo u pozitivnom ili negativnom kontekstu. Sve po zaslugama.

Autor: Danijel Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});