Urušili se dijelovi zidova na Maksimiru, stadion oštećen u potresu

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Dinamo je obavijestio medije o oštećenju na stadionu Maksimir uslijed jutrošnjeg potresa u Zagrebu.

Potres jačine 5,5 Richtera zatresao je hrvatsku prijestolnicu u 6:23, a grad je pretrpio niz oštećenja.

Dinamovo očitovanje prenosimo u cijelosti:

“Temeljem više medijskih upita o stanju stadiona Maksimir nakon jutrošnjih potresa, želimo vas izvijestiti da smo tijekom prijepodneva izvršili preliminarni pregled stadiona te su konstatirana manja oštećenja na podnožju zapadne i istočne tribine u vidu odrona manjih betonskih dijelova te pucanja dvije staklene površine na sjevernoj tribini.

O provedenom pregledu smo sastavili fotodokumentaciju i dostavili nadležnom gradskom uredu. Prilaz podnožju tribine istok, kao i samoj tribini, blokiran je fizičkim zaprekama, dok je podnožje zapadne tribine od ranije zaštićeno u tu svrhu postavljenom zaštitnom mrežom.

O svemu smo izvijestili nadležni gradski ured uz zamolbu za hitnim pregledom cijelog stadiona od strane stručnih službi, osobito konstrukcija istočne, zapadne i sjeverne tribine.

Podsjećamo da je stadion Maksimir i dalje zatvoren i zbog pandemije koronavirusom, osim za rad nužnih klupskih službi i uprave GNK Dinamo.”

Maksimir je već u raspadu

Prije točno godinu dana s Maksimira su počela otpadati stakla, krhotina je skoro pala na dijete koje je bilo u blizini, podsjeća Index.hr.

Statika Maksimira već je godinama narušena, posebno na istočnoj tribini, te stadion predstavlja opasnost jer s njega već duže vremena otpadaju dijelovi pa su postavljene i zaštitne mreže zbog sigurnosti.

Prema procjeni, u stadion je uloženo oko milijardu kuna.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI