fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Vaterpolisti Juga korak bliže naslovu europskog prvaka

Autor: Sportnet.hr

BARCELONA - Podno Montjuica dogodilo se upravo ono što se u Hrvatskoj priželjkivalo i s pravom očekivalo. Hrvatska će imati predstavnika u finalu vaterpolske Lige prvaka. Najvažniji je to zaključak već nakon prve četvrtfinalne utakmice. Dubrovački Jug preskočio je mađarsku prijetnju zvanu Eger i izborio hrvatsko polufinale u Barceloni gdje već u petak čeka Primorje.

Koliko god se Dubrovčani pribojavali opasnog protivnika, toliko su se i pribojavali vlastitog izgleda nakon svega što je protekla tri tjedna na njima ostavila finalna serija s Primorjem s kojim se, sudbina je htjela, ne može mimoići ni u srcu Katalonije. Kao da se nisu nadigrali ove sezone.

Za razliku od posljednje utakmice Juga na Kantridi što nije bilo teško okarakterizirati kao jednu od najslabijih ove sezone, izgled ove u četvrtfinalu Lige prvaka trebao je biti okrenut za barem za 180 stupnjeva u pozitivnom smjeru. Otprilike su tako jugaši i odigrali i Mađare poslali u razigravanje za peto mjesto, gdje im je po kvaliteti i mjesto na ovom Final Sixu.

Početak je bio obećavajuć, pogotovo onaj Bušljin, koji je ove sezone više puta bio u grupi slabijih pojedinaca nego u onoj koja nosi igru Juga. Bek Juga već je drugi napad Juga na utakmici pretvorio u gol. Identičnu situaciju s čovjekom više u bazenu nešto kasnije realizirao je i Janović za 2:0.

Dubrovačka obrana na čelu s Bijačem djelovala je kvalitetno, ne samo u tim trenucima, već i kroz cijelu utakmice. Popustila je prvi put u posljednjoj minuti prve četvrtine pa onda i drugi put zaredom u 11 minuti. Na vrijeme je krenuo i Miho Bošković, za njim opet Bušlje i Jug je ponovno vratio +2 na svoju stranu i, što je još važnije, bio je iznimno kreativan i učinkovit s igračem više. Sve što nije bio prije pet dana u Rijeci.

Da nije bilo trećeg gola Egera u posljednjoj sekundi poluvremena, tih 16 minuta moglo bi dobiti gotovo pa i odličnu ocjenu. Nakon male stvaralačke stanke i jednih i drugih u trećoj četvrtini probudio se i Paulo Obradović, najprije realiziranim petercem, zatim bombom iz prekršaja s pet metara kroz uši Mitroviću. Kada je Bušlje 15 sekundi prije kraja te dionice zabio i svoj treći gol i potvrdio svoju najbolju utakmicu sezone, izgledalo je da jugaši kreću u konačni lom protivnika, ali im se dogodila ista nesreća kao i osam minuta ranije. Ponovno su Mađari sa sirenom pogodili Bijačevu mrežu i ostavili se na životu.

U 25. minuti eto Juga ponovno na +3 (8:5). Nije se ni tu prelomilo. Eger se s dva brza gola Ćuka i 39-godišnjeg Birosa stvorio uz bok Jugu da bi se itekako važnim pokazao Youngerov gol za novi odmak na dva gola razlike (9:7). Možda još i važniji bio je onaj Bicarijev 2:20 prije kraja jer su Mađari puhali za vratom i dalje pogotkom Szivosa. Kada je Bijač, inače na reprezentativnoj razini kakva Jugovim ambicijama i treba, u posljednjoj minuti glavom skinuo zadnju mađarsku prijetnju bilo je jasno Jugu polufinale ne može pobjeći. Potpuno zasluženo. Petak u Barceloni će biti u znaku Hrvata.

Eger – Jug CO: 8:10 (1:2, 2:2, 2:3, 3:3)

Četvrtfinale Lige prvaka

BARCELONA– Bazen Bernat Picornell, gledatelja: 1300. Suci: Alexandrescu (Rumunjska) / Naumov (Rusija).

EGER: Mitrović (5 obrana), Csoma; Angyal, Biros 1, Čučković 1, Hosnyanszky 1, Lorincz, Ćuk 1, Szivos 2, Erdelyi, Vapenski 2, Bedo, Harai. Trener: Norbert Dabrowski

JUG CO: Bijač (11 obrana), Popadić Batina; Macan, Bošković 1, Janović 1, Younger 1, Fatović, Marković, Bušlje 3, Visković, Bicari 1, Obradović 2, Ivanković 1. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Igrač više: Eger 5/10; Jug CO 7/10

Peterci: Eger 0/0; Jug CO 1/1

Autor: Sportnet.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});