fbpx

VATERPOLO Hrvatska pobijedila Crnu Goru

Autor: Hina

U susretu 3. kola B skupine olimpijskog vaterpolskog turnira, reprezentacija Hrvatske je pobijedila Crnu Goru sa 13-8 (1-1, 6-4, 4-3, 2-0) osvojivši važne bodove u borbi za plasman u četvrtfinale.

Hrvatska je otvorila turnir uvjerljivom pobjedom protiv Kazahstana (23-7), no u drugom kolu je doživjela neugodan 8-11 poraz od Australije. Stoga je bilo sasvim jasno kako bi novi kiks ugrozio plasman u četvrtfinale.

Otvaranje utakmice proteklo je u izjednačenoj igri. Povela je Crna Gora, a Hrvatska izjednačila i nakon 1-1 više nije bilo golova u prvoj četvrtini. Drugi dio igre donio je čak 10 golova, šest na našoj i četiri na crnogorskoj strani.

“Barakude” su zaigrale daleko bolje i Hrvatska je povela 4-1, imali smo i 5-2 i 6-3, a na kraju dionice bilo je 7-5. U trećoj četvrtini Hrvatska je zadržala tri gola viška, a kada je Ante Vukičević na otvaranju posljednje dionice s dva uzastopna gola povisio na 13-8 priči je bio kraj.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Loren Fatović s tri, te Javier Garcia, Ante Vukičević i Luka Bukić sa po dva gola, dok je Marko Bijač sakupio osam obrana.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Aleksandar Ivović, Miroslav Perković i Dušan Matković sa po dva gola.

Bio je ovo peti međusobni ogled Hrvatske i Crne Gora na olimpijskim igrama i četvrta pobjeda naših vaterpolista.

U drugom susretu iz naše skupine Španjolska je pobijedila Kazahstan sa 16-4 upisavši i treću pobjedu, a kasnije se još sastaju Srbija i Australija.

Hrvatska će u 4. kolu 31. srpnja igrati protiv Srbije.

HRVATSKA – CRNA GORA 13-8 (1-1, 6-4, 4-3, 2-0)

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 3, Lončar 1, Joković, Bukić 2, Vukičević 2, Bušlje 1, Miloš 1, Vrlić, Obradović 1, Garcia 2

CRNA GORA: Brguljan, Perković 2, Petković, Čučković, Popadić, Vidović, Ukropina 1, Ivović 2, Spaić, Matković 2, Baničević 1, Tešanović

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI