fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VAŽAN KORAK KA PLASMANU NA EP: BiH slavila u Finskoj!

Autor: SportSport.ba

Bila je ovo važna pobjeda za izabranike Bilala Šumana koji će za tri dana u Mejdanu ponovo odmjeriti snage sa Finskom. Pobjeda u ovom meču dovela bi BiH u dobru poziciju za plasman na EP.

Na otvaranju večerašnjeg meča u Finskoj se igralo “gol za gol”, a domaći su u nekoliko navrata uspijevalil stići do vodstva od jednog gola.

Ipak, BiH uspijeva doći do +2 (5:7) i od tada nije ispuštala prednost.

Sjajno je u prvom poluvremenu igrao Nikola Prce, a kada je sjajni Benjamin Burić počeo “izluđivati” Fince, BiH je stigla do osjetnije prednosti.

Imali su Šumanovi izabranici u jednom momentu i +5 (7:12), ali su Finci uspjeli u finišu prvog dijela smanjiti zaostatak na svega jedan gol.

Na odmor se otišlo vodstvom BiH od dva gola razlike (13:15), a naša selekcija je sjajno otvorila drugo poluvrijeme.

Dva brza gola na otvaranju nastavka donijela su našoj selekciji +4, da bi Panić u petoj minuti drugog dijela pogodio za tada maskimalnih +6.

Imala je BiH potom i sedam golova prednosti, ali uporni Finci nisu odustajali od svoje igre, te su se polako počeli vraćati u susret.

Finci su se “vrtili” na dva ili tri gola zaostatka, ali sjajni Burić nije dopuštao njihov potpuni povratak. Međutim, nekako su uspjeli stići i do minusa od jednog gola, osam minuta prije kraja.

Ipak, Panić koji je zaigrao sjajno u drugom poluvremenu je brzo vratio na +2 (24:26), dok je Burić u sljedećem napadu upisao novu odbranu i omogućio Prceu da pogodi za 24:27.

Nisu odustajali Finci, ali je i Toromanović pogodio u važnom momentu, dok je Benjamin Burić nastavio fantastično braniti na golu.

Ušli su rukometni Zmajevi u posljednje četiri minute sa +3, dok je Panić dvije minute kraja pogodio za našu prednost od četiri gola razlike. Već tada je bilo jasno da će BiH stići do pobjede u ovom duelu, a nešto kasnije je Senjamin Burić potvrdio trijumf BiH.

Treba podsjetiti da Finska u Mejdanu gostuje za tri dana.

Nikola Prce je bio najefikasniji u našoj reprezentaciji sa 10 golova, dok je Marko Panić postigao sedam. Sjajni Burić je upisao 14 odbrana na golu BiH.

Kvalifikacije za EP: Grupa 5, 3. kolo

Finska – BiH 26:30 (13:15)

Finska: B. Broman, J. Broman, Forss, Georgs, M. Grandlund, R. Granlund, Gripenberg, Hellakoski, Koljonen, Makela, Martin, Sjoman, Sundberg, Syrjala, Tamminen, Von Numers.

BiH: B. Burić, S. Burić, Grahovac, Hamidović, Haseljić, Herceg, Malinović, Mandić, Nuić, Panić, Perić, Prce, Predragović, Terzić, Toromanović, Vražalić.

 

Autor: SportSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});