fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Fena

Velić: Naš dugoročni cilj je iznjedriti nekoliko naših domaćih igrača

Autor: Fena

 HKK Široki i ove godine organizira Memorijalni turnir “Široki 2022” koji se igra u spomen na osnivače, igrače i djelatnike kluba – Stanka Jelčića Ćanku, Vinka Sopta Kiku, Vitomira Buntića, Jozu Soptu, te nedavno preminule članove NO kluba, Josipa Kožula i Mirka Grbešića.

Trener Ivan Velić koji se nakon dugo vremena vratio na klupu Širokog naglasio je kako je momčad doživjela promjene u igračkom kadru.

– Drago mi je da sam se vratio u HKK Široki nakon nekoliko sezona i nadam se dobroj suradnji s igračima. Momčad je doživjela velike promjene u igračkom kadru i praktički šest nositelja igre više nije ovdje. Krenuli smo malo drugačijim putem, pomlađena je momčad i naš dugoročni cilj je iznjedriti nekoliko naših domaćih igrača u razdoblju koje dolazi kroz ove dvije ili tri sljedeće sezone. Mjesec dana priprema je iza nas i odradili smo taj uvodni dio bez većih problema, osim mladog Ćavara koji će zbog ozlijede zadnje lože biti izvan terena tri tjedna – kazao je Velić.

Dodao je kako igrački kadar još uvijek nije do kraja popunjen i da su u potrazi za igračem na vanjskim pozicijama.

– Dosad smo igrali četiri pripremne utakmice. Pobjeda protiv Splita, pa onda turnir u Dubravi koji je bio prošli tjedan na kojem smo imali dva poraza, od kojih je jedan dosta neočekivan. Jučer smo imali trening utakmicu zatvorenog tipa protiv Šibenika – rekao je Velić.

Ocijenio je kako su takve utakmice prilika za isprobavanje nekih mehanizama te da su kroz razdoblje priprema prošli onako kako su i planirali.

Trener Širokog je najavio i odigravanje memorijalnog turnira na kojem će tražiti čvrst pristup svoje momčadi na utakmicama.

– Nadam se da ćemo na ovom turniru pokazati pravo lice i biti agresivni u igri. Na taj način želimo se našim navijačima predstaviti u dobrom izdanju pred početak nove sezone – napomenuo je Velić te pozvao navijače da dođu pogledati i podržati novu momčad Širokog.

Iskusni Ive Ivanov preuzeo je ulogu kapetana momčadi u novoj sezoni i predvoditi će skupinu mladih igrača.

– Razlika između prošle i ove sezone je u samom igračkom kadru, jer je otišlo nekoliko iskusnih igrača, a priključilo se nekoliko mlađih igrača. Navijači i ljudi u klubu moraju biti strpljivi zbog mladih igrača kojima je ovo prva ozbiljna sezona. Bit će dosta grešaka, ali sve moramo izgurati na kvalitetan način do kraja. Očekujem dobru i borbenu sezonu, a na svakoj utakmici pristup mora biti isti bez obzira na protivnika. Mora biti puno borbenosti, trke i ne smijemo se nikoga bojati, a nadam se da će navijači moći tolerirati neke pogreške – naglasio je Ivanov.

Memorijalni turnir pod nazivom “Široki 2022” održat će se 23. i 24. rujna u G.S.D. Pecara. Osim domaćina, na turniru će još nastupiti OKK Sloboda Tuzla, KK Posušje i slovenski KK Šentjur.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});