fbpx

VELIČANSTVEN USPJEH NAJBOLJEG HRVATSKOG KLUBA U BiH HŠK Zrinjski bi danas mogao postati jesenji prvak

Autor: Dnevno.ba

U 17 sati na stadionu Tušanj počet će susret koji bi mogao odlučiti jesenjeg prvaka. Tuzla City će biti domaćin Zrinjskom. Plemići u ovaj meč ulaze sa prve pozicije i sedam bodova prednosti te će neriješenim rezultatom sigurno prezimiti na prvoj poziciji.

“Igraju prvoplasirana i drugoplasirana ekipa. Želimo da svi akteri budu na razini i da svi oni koji budu gledali utakmicu imaju što da vide. Zrinjski je kvalitetna ekipa, i kada su igrali slabije, osvajali su bodove, što je još jedan dokaz kvalitete. Imamo i mi kvalitetu, pokušat ćemo slaviti i prvenstvo učiniti zanimljivijim”, rekao je u najavi meča Husref Musemić, koji u ovome duelu ne može računati na kažnjenog Čelikovića te ozlijeđenog Đerića.

Zrinjski u ovaj susret ulazi sa šest uzastopnih pobjeda. Dobili su Mostarci mnoge derbije ove sezone, ali nisu uspjeli svladati Tuzla City jer je Pod Bijelim brijegom završeno 1:1.

“Ovo je istinski derbi s obzirom na položaj na ljestvici. Tuzla City je ozbiljna ekipa koja nas prati određeno vrijeme. Imaju individualnu kvalitetu, mogu riješiti utakmicu u svakom trenutku i naravno da ćemo morati biti sto posto koncentrirani”, najavio je utakmicu trener Zrinjskog Sergej Jakirović

Jakirović neće moći računati na dvojicu od svojih ponajboljih aduta jer nema suspendiranog Slobodana Jakovljevića i ove sezone odličnog veznjaka Ivana Bašića, prenosi SportSport.ba.

Na stadionu Asim Ferhatović Hase od 15 sati snage će odmjeriti stari rivali Sarajevo i Sloboda koji se bore za mjesta koje vode u Europu.

Bordo tim ima dva boda više na ljestvici i u susret ulazi kao blagi favorit, ali tuzlanski Crveno-crni su itekako discipliniran i borben tim te sigurno imaju svoje planove za današnji susret.

“Reprezentativnu pauzu smo dobro odradili i napravili sve stvari koje možete za tih 10 dana ostvariti. Prošlo je bez ozljeda. Svi smo fokusirani i znamo da je protivnik tu na tabeli blizu nas. Tvrda i čvrsta su ekipa koja ne prima mnogo golova. Jedini mi i Zrinjski smo im uspjeli zabiti više od dva gola”, rekao je trener Sarajeva Goran Sablić u najavi utakmice.

“Reprezentativnu pauzu smo iskoristili i za odmor i oporavak igrača, ali i za pripreme za narednu utakmicu. Sarajevo se nalazi na tabeli ispred nas, ali mi smo puni samopouzdanja nakon prethodne utakmice tako da smo se spremali u nekom miru i nadamo se dobrom rezultatu protiv Sarajeva”, kazao je pomoćnik šefa stručnog stožera Slobode Adnan Jahić.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI