fbpx

Velikani prošli dalje: Inter i Manchester United osigurali četvrtfinale Evropske lige

Autor: dnevno.ba

Poznata su još dva putnika u četvrtfinale Evropske lige. Nakon Copenhagena i Shakhtara, plasman dalje izborili su sinoć Manchester United i Inter.

Inter i Getafe su se sastali na neutralnom terenu, Veltins Areni, nakon što prvi meč nije odigran te je odlučeno da se igra samo jedan. Inter je slavio rezultatom 2:0 i prošao je među osam najboljih.

Nerazzurri nisu briljirali u prvih pola sata, ali su onda u 33. minuti poveli golom Romelua Lukakua nakon što je pokazao svoju fizičku snagu. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

U 75. minuti gosti su imali veliku šansu. Nakon VAR konsultacija, Jorge Molina je dobio jedanaesterac, ali je šutirao pored gola Samira Handanovića.

Konačnih 2:0 i tačku na ovaj susret postavio je Christian Eriksen nakon duplog pasa u 83. minuti susreta.

Drugi meč nije imao nikakav rezultatski značaj jer je Manchester United u prvom duelu rezultatom 5:0 slavio protiv LASK-a u Lincu i trebala mu je samo ovjera plasmana.

Stoga, Ole Gunnar Solskjaer je izveo gotovo kompletan tim sastavljen od rezervista, ali je United svejedno slavio rezultatom 2:1.

Nakon ne toliko zanimljivog prvog poluvremena, u 55. minuti austrijski tim je došao u vodstvo. Vrlo lijepo je pogodio Philipp Wiesinger nakon volej udarca.

Ipak, prednost je trajala samo dvije minute pošto je Jesse Lingard pogodio za poravnanje. Konačnih 2:1 postavio je Anthony Martial u 88. minuti susreta.

Tako je poznat i prvi par četvrtfinala, a sastat će se Copenhagen i Manchester United. S druge strane, Inter će igrati protiv boljeg iz duela Rangersa i Bayer Leverkusena.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI