fbpx
Foto: Twitter

VIDEO Barbarić: U specifičnoj smo situaciji, ali nema prostora za kukanje

Autor: Fena

Nogometni klub Široki Brijeg krenuo je u ljetne pripreme za početak nove sezone u Premijer ligi BiH, a s obzirom da je klub napustio veliki broj prvotimaca pred trenerom Ivicom Barbarićem nije ni malo lak zadatak.

– Mi smo sada u specifičnoj situaciji zbog toga što nam je otišao veliki broj igrača iz početne postave. Međutim, nema prostora za kukanje, jučer smo počeli s pripremama i na raspolaganju imamo 22 igrača među kojima su naši mladi igrači koji su se vratili s posudbe. Imamo nekoliko igrača na probi za koje ćemo kroz treninge pokušati utvrditi mogu li potpisati ugovor – kazao je Barbarić u razgovoru za Fenu.

Dodao je kako trenutna financijska situacija na Pecari uvelike određuje ambicije kluba u predstojećoj sezoni.

– Široki je sada u posebnim okolnostima i mi moramo raditi na popravljanju svih segmenata u klubu. Međutim, ne možemo se lagati i treba jasno reći da su financije ključni čimbenik koji određuje smjer u kojem će klub ići u budućnosti. Preko stabilne financijske situacije u klubu se gradi ugodna atmosfera i potreban mir za rad, pa svakako treba reći da su financije fundamentalne – istaknuo je trener Širokog Brijega.

Po njegovim riječima, nedostatak novca može se nadoknaditi boljom organizacijom skautske službe.

– Široki Brijeg se mora puno bolje organizirati u sportskom smislu, a posebno u tom segmentu skautiranja igrača kako bi se napravila prava procjena za dovođenje. Kvalitetan skauting i praćenje igrača svest će rizik pogrešnih transfera na minimum i na taj način bolje će se znati kakvog igrača ste doveli u klub – kazao je Barbarić.

Korak naprijed, po njegovoj ocjeni, potrebno je napraviti i u segmentu rada s mladim igračima.

– Učinili smo jedan propust zbog toga što nismo adekvatno pratili rad naših mladih igrača koji su igrali na posudbama i zato nismo imali pravi uvid u njihov razvoj. Mi smo vrtjeli veliki broj igrača i sada smo malo u specifičnim uvjetima. Nismo doveli i realizirali neka zacrtana pojačanja, ali očekujem da će biti promjena u sljedećim danima. Znamo da je pripremno razdoblje kratko i stoga je svaki dan dragocjen za našu momčad – rekao je trener Širokobriježana.

Barbarić će imati zahtjevan zadatak u kratkom vremenu osposobiti niz mladih igrača za prelazak u seniorski nogomet.

– Poznato je da u BiH jako dugo traje taj prelazak iz juniorskog u seniorski nogomet, a iznimka u tome nije ni Široki Brijeg. Problem nije samo u tim mladim momcima nego u nedostatku razvojnih liga i momčadi u kojima bi oni mogli igrati i pokazati svoj potpuni potencijal. Mislim da bi Savez mogao učiniti puno više u tom segmentu – zaključio je Barbarić.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI