fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
FOTO: Mili Marušić

VIDEO: Danijel Ćavar – vratar koji je primio samo jedan gol u sezoni karijeru nastavlja u Njemačkoj

Autor: Danijel Ivanković

ŠIROKI BRIJEG - Nogometaši Mladosti iz Širokog Brijega bili su istinski hit protekle sezone u Hercegovini, te su osvajanjem naslova prvaka u Međužupanijskoj ligi izborili plasman u Drugu ligu FBiH. Velike zasluge u tom uspjehu širokobriješkog kluba imali su vratar Danijel Ćavar, te krilni igrač Jadranko Sabljić, a upravo su njih dvojica prvi igrači koji su napravili transfere iz Mladosti u inozemstvo.

Tim povodom smo razgovarali s Danijelom Ćavarom, širokobriješkom hobotnicom, koji je u osvrtu na proteklu sezonu rekao sljedeće:

“Očekivao sam taj uspjeh Mladosti, jer bilo je dobrih igrača u našim redovima s kojima sam ranije trenirao u Širokom Brijegu. Radili smo naporno kroz sezonu, a kao plod tog rada stigao je naslov prvaka”.

Ćavar je u cijeloj sezoni samo jednom kapitulirao!

“Istina, primio sam samo jedan gol, jer nisam branio utakmicu koju smo izgubili 2:1 što je bio naš jedini poraz kroz sezonu, a tada nisam branio zbog crvenog kartona iz prethodne utakmice” – kaže Ćavar.

Kako je moguće i iz najnižeg ranga natjecanja u BiH ostvariti transfer u inozemstvo potvrda su upravo Ćavar i njegov suigrač Jadranko Sabljić.

“Početkom srpnja idem u Njemačku, u jedan klub iz predgrađa Frankfurta koji se natječe u Petoj ligi, a koji ima i ambicije za plasman u viši rang natjecanja. Uspostavio sam kontakt s menadžerom tog kluba i skupa s Jadrankom odlazim na pripreme njihove momčadi” – otkriva za Dnevno.ba Danijel Ćavar.

Što se tiče Mladosti on vjeruje kako će i u narednoj sezoni ova momčad biti jedna pozitivna sportska priča.

“Nadam se da će Mladost i u Drugoj ligi biti pri vrhu, recimo među pet prvoplasiranih klubova. Znam kako u momčad dolazi dosta kvalitetnih igrača, pa stoga mogu dati ovakvu prognozu”.

Vratarski uzor mu je, kako kaže, Iker Casillas, a od ostalih nogometaša današnjice cijeni Messija i Ronalda, koji su, kako napominje, priča za sebe, međutim u red najvećih ubraja i Luku Modrića.

“Uvjeren sam kako Hrvatska može polučiti veliki rezultat na tekućem Prvenstvu Europe, rekao bih otići čak i do finala, a što se ostalih tiče apostrofirao bih Španjolce, te Francuze kao domaćine, jer i oni sigurno imaju kvalitetnu momčad” – kazao je Danijel Ćavar.

Treba reći kako je Ćavar počeo karijeru u mlađim kategorijama Širokog Brijega, ali je kao junior doživio ozljedu zbog koje je uslijedila pauza, no zahvaljujući trenerima Mladosti napravio je jedan iskorak, pa s razlogom vjeruje kako će i u daljnjoj karijeri biti uspješan među vratnicama.

“Puno sam privatno radio sa Stankom Marušićem, koji je odličan trener vratara i to mi je puno koristilo, baš kao i rad u teretani s bodibilderom Tomislavom Damjanovićem. Spomenuo bih i trenera naše prve momčadi Vladu Hrkaća, te Filipa Lovrića, zapravo kompletan stručni stožer Mladosti gdje se zbilja vrhunski radi” – rekao je pred odlazak u Njemačku Danijel Ćavar, pa smo mu na kraju ovog razgovora poželjeli da tamo ostvari karijeru “barem” onakvu kakvu je imao legendarni vratar iz Bugojna Tomislav Piplica, koji je čak 12 godina s uspjehom nastupao za Energie Cottbus, vjerojatno najsimpatičniju momčad što je ikada igrala Bundesligu.

Autor: Danijel Ivanković
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});