fbpx
FOTO: Mili Marušić

VIDEO: Dominik Vujanović – novi izdanak širokobriješke košarke koji itekako obećava

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Dominik Vujanović je novi izdanak širokobriješke škole košarke koji jako puno obećava. Proteklih dana je s reprezentacijom Hrvatske igrao finale turnira Slovenia Ball (poraz u završnom susretu od Izraela) kojeg se u uzrastu do 14 godina smatra neslužbenim prvenstvom Europe. Ostavio je jako dobar dojam, pa smo nakon njegovog povratka u Široki Brijeg obavili razgovor s Dominikom, inače sinom Damira Vujanovića, dugo sezona jednim od stožernih igrača HKK Širokog.

“Zavolio sam košarku jako rano, jer su me još sa godinu-dvije vodili i u Sarajevo da gledam tatu u dresu Širokog. Počeo sam trenirati prije pet i pol godina u našem klubu, a proteklih sezona su me trenirali Danijel Buhač, Vedran Penavić, dok mi je trenutno trener Mirko Lugonja. Pored njih spomenuo bih i trenera iz sinjskog Alkara Roka Caktaša, koji me još ranije uveo u rad na košarkaškom terenu, pa sam i za Alkar odigrao nekih 30-40 utakmica prije početka treniranja u Širokom” – priča za Dnevno.ba Dominik Vujanović, koji je poput oca bek šuter.

mlhr31817

Sa Širokim je protekle sezone bio neprikosnoven u Ligi Herceg-Bosne, jer su titulu prvaka osvojili bez ijednog poraza, baš kao što je uspjelo i ostalim mlađim kategorijama širokobriješkog kluba, pa je uslijed dobrih igara u klupskom dresu stigao poziv u reprezentaciju Hrvatske.

“Početkom godine imali smo jedno okupljanje kod Požege. Pozvani smo kolega Gabrijel Čolak i ja, no on je nakon tih prvih priprema otpao, što ne znači da nekada u budućnosti neće opet biti pozivan, dok sam ja ponovno pozvan u šestom mjesecu na okupljanje u Dubrovniku. Tu sam imao i reprezentativni debi u utakmici s Crnom Gorom nakon čega me trener Krešimir Žganec uvrstio i na popis 12 najboljih u uzrastu U14, te sam odradio i završni dio priprema u Daruvaru, a potom igrao i na Slovenija Ball-u gdje smo uistinu bili odlični i osvojili drugo mjesto. Mogu reći da sam jako zadovoljan kako je sve to prošlo” – ističe ovaj širokobriješki sportski talent, koji je inače i u školi odličan baš onako kao što je i na košarkaškom parketu.

dominikvujanovic31817 2

Otac Damir mu je i igrački i životni uzor, a prateći najbolje košarkaše od svakog, kako kaže, nastoji “pokupiti” ono najbolje.

“Narednih dana ću svakako pratiti i seniorsku reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu i vjerujem da će i oni osvojiti medalju, iako je najvažnije ostaviti srce na terenu i pokazati da se može igrati i sa najboljim suparnicima” – dodaje Dominik Vujanović, koji će narednih dana poći u 9. razred.

damirvijenovic31817

Za mišljenje smo pitali i tatu Damira Vujanovića:

“Mislim da je prerano govoriti o nekoj budućnosti iako on ima talenta, stvarno voli košarku, krase ga želja i upornost. Nastup za reprezentaciju jedna su mu dodatna nagrada i motiv da još više trenira i radi. Košarku je zavolio preko mene, ali i mama je tri godine uzastopce bila najbolja sportašica Širokog Brijega i sigurno posjeduje te sportske gene. Ako i ne uspije u košarci postoji drugi izbor u životu. Školu sigurno nećemo zanemariti, premda nam je drago što je i na sportskom polju ovako uspješan”.

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI