fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Mili Marušić

VIDEO (FOTO): Široki Brijeg dočekao svog svjetskog prvaka Ivana Kvesića!

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Širokobriježani su ovog petka na središnjem gradskom trgu priredili veliki doček za Ivana Kvesića, svjetskog karate prvaka, koji se ovom titulom okitio na nedavno održanom prvenstvu u Madridu i time ostvario najveći uspjeh širokobriješkog sporta, pa i šire. Okupljeno mnoštvo je pozdravilo i njegovog brata Anđela, koji također u svojoj riznici ima mnoštvo odličja s najvećih natjecanja, kao i njihove roditelje Dijanu i Stipu, sestru Ivonu i brata Viktora, odnosno trenera Danijela Vučića, koji je s Ivanom i Anđelom od njihovih samih početaka, punih već 15 godina...

“Ovo su predivni trenuci i posebne emocije. Imali smo proslavu i po dolasku u Zagreb, ali ovo je nešto još ljepše i veće. Mogu samo kazati – Ivane, hvala ti za sve. Učinio si nas sve posebnima. I Hercegovinu i Hrvatsku i grad Široki Brijeg. Moram se zahvaliti i gradonačelniku Miri Kraljeviću, jer od prvog trenutka kada sam pokucao na njegova vrata stao je uz nas. I evo nakon 15 godina rada s ovim dečkima, dakako i uz veliku podršku grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, ispričali smo jednu prekrasnu priču. Također, na kraju ću se zahvaliti i našim braniteljima zahvaljujući kojima danas sve ovo ovdje i imamo”, kazao je pred okupljenim Širokobriježanima trener njihovog najuspješnijeg sportskog kolektiva Danijel Vučić.

Emocije nije skrivao ni Anđelo, godinu dana stariji Ivanov brat, također sjajan karatist, ali i osoba kakva se rijetko gdje susreće.

“Hvaljen Isus i Marija, dobra večer svima. Malo sam pod emocijama. Nastupamo pred tisućama ljudi, ali sada imam ovdje veću tremu nego inače. Ponosan sam na sve Vas, Hercegovinu, Široki Brijeg, Kočerin, jer svi ste Vi dio jedne slagalice koja je doprinijela ovoj medalji. Hvala svima onima koji su i najmanje sudjelovali u ovome”, bio je iskren Anđelo Kvesić.

I širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević zahvalio se svima koji su ovome doprinijeli, ali u prvom redu dakako samom Ivanu Kvesiću.

“Zbog njega smo se tu ponajprije okupili, jer on zaslužuje da ga se istinski i od srca pozdravi, ali isto tako i njegov brat Anđelo, roditelji i cijela njihova obitelj. Dugo ih poznajem i mogu reći da ovim rezultatom nisam iznenađen pošto sam pratio njihov rad i vjerujem kako ovo nije nekakav kraj nego smatram da je ovo samo jedan početak onoga što će nam Ivan i Anđelo donijeti, odnosno ime Širokog Brijega diljem svijeta pronijeti. Trudimo se kao grad mladima pružiti što bolje uvjete za bavljenje sportom i to ćemo sigurno i dalje činiti”, kazao je gradonačelnik Kraljević i potom uručio lovorov vijenac svjetskom prvaku Ivanu Kvesiću.

Kao šlag na tortu stigao je i govor slavljenika Ivana, koji je inače proglašen za sportaša godine u Zagrebu, te će mu ta nagrada biti dodijeljena na prigodnoj svečanosti 17. prosinca.

“Kada sam osvojio srebro na Europskom prvenstvu nagovjestio sam da bi se u budućnosti mogle dogoditi velike stvari. Kao glavni cilj ove sezone postavljeno je naravno Svjetsko prvenstvo, jer su se bodovi dijelili i za nastup na Olimpijskim igrama, pa smo već u šestom mjesecu krenuli s bazičnim pripremama na Kupresu, imali kontrolne turnire u Berlinu i Tokiu, a kao kruna svega toga trebalo je biti Svjetsko prvenstvo u Madridu. Otišao sam s velikim očekivanjima, iako se nisam opterećivao medaljom, a kamoli zlatnom. Najteža je bila polufinalna borba s Ugurom Aktasom iz Turske, jer je on vodeći na svjetskoj ljestvici u mojoj kategoriji, ranije me već dva puta pobjeđivao, ali sam i ja njega pobijedio najprije na Europskom prvenstvu, a evo i sada kada je bilo najvažnije na Svjetskom prvenstvu.Hvala svim ljudima koji su vjerovali u mene, ponajprije mojoj obitelji kojoj nikada neću moći zahvaliti za sve ono što su učinili za mene. Zahvaljujem se i treneru Danijelu Vučiću i nadam se daljnjoj uspješnoj suradnji”, rekao je svjetski prvak sa Širokog Brijega, Ivan Kvesić.

Nakon slavlja na središnjem gradskom trgu upriličena je i prigodna zakuska u hotelu Park gdje su se ponovno Ivan i Anđelo, te trener Danijel, obratili prisutnima, kao i Predrag Naletilić – Cobra ispred Sportskog saveza Širokog Brijega, ali i kočerinski župnik fra Mario Knezović, koji je kao i obično imao posebno dirljiv govor, pa su neki i suzu pustili. Slavlje je uz glazbu uživo nastavljeno do kasno u noć. Baš onako kako u svom gradu i zaslužuje jedan svjetski prvak.

https://www.youtube.com/watch?v=pIqfVnjTEY0 

 








Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});