fbpx

VIDEO: Ivan Velić – Igokea je blagi favorit, ali uz podršku navijača ih možemo dobiti

Autor: Danijel Ivanković

ŠIROKI BRIJEG - Veliki derbi 2. Kola Prvenstva BiH u košarci, u sklopu Lige 6 za prvaka, igraju Široki i Igokea. Susret na Pecari nas očekuje ove subote s početkom u 19 sati, a tim povodom razgovarali smo s Ivanom Velićem, trenerom Širokobriježana.

Velić priznaje da Igokea nakon duže vremena stiže na Pecaru s ulogom blagog favorita, ali isto tako najavljuje borbu do posljednjeg atoma snage što se tiče njegovih igrača, koji bi opet uz podršku dobro popunjene dvorane mogli skinuti skalp Heslipu i suigračima.

Za kanadskog igrača tvrdi da je možda i najbolji šuter koji je ikada zaigrao u Bosni i Hercegovini, ali isto tako ističe da kao igrač ima i određenih manjkavosti, premda Igokea kao momčad sve te svoje nedostatke poprilično dobro “sakriva”.

Što se tiče Širokog velika je stvar povratak Domagoja Bošnjaka s posudbe iz Zadra, kao i povratak Mikulića, koji nije još dovoljno oporavljen, ali ga se ipak već sada može koristiti u rotaciji. Napredak u igri Širokobriježana bio je vidljiv na prošlom gostovanju u Mostaru kod Zrinjskog gdje pobjeda Širokobriježana nijednog trenutka nije dolazila pod znak pitanja, pa u ovoj momčadi i protiv Igokee žele nastaviti s dizanjem forme, pa i pobijediti ukoliko se ukaže prilika.

Najtrofejniji trener u Bosni i Hercegovini naglašava da je ovogodišnja završnica domaćeg Prvenstva ujednačenija nego ikada ranije, jer se Sparsi polako razvijaju u pravi klub, a njega osobno raduje i povratak Slobode i Leotara u vrh bh klupske košarke pošto je riječ o košarkaškim središtima s iznimnom tradicijom.

Naravno, pad Bosne i Čelika nikako nije dobar, no Velić nije želio previše komentirati događaje u tim klubovima.

Na kraju je uputio poziv svim ljubiteljima košarke da dođu u što većem broju na predstojeći derbi, te pomognu Širokom u njihovom pokušaju da pobijede favoriziranu Igokeu.

Autor: Danijel Ivanković

ZADNJE VIJESTI