fbpx

VIDEO: Ljepota nogometa – novi čudesan preokret u Ligi prvaka za veliko englesko finale

Autor: Hina

AMSTERDAM - Nogometaši Tottenhama čudesno su se plasirali u finale Lige prvaka nakon što su golom Lucasa Moure doslovno u zadnjim sekundama uzvrata u Amsterdamu pobijedili Ajax s 3:2. U prvoj utakmici Nizozemci su slavili s 1:0.

Pogotke su za Ajax dali Matthijs de Ligt (5) i Hakim Ziyech (36), dok je za Tottenham trostruki strijelac bio Lucas Moura (55, 59, 90+5).

U dramatičnom polufinalu u Amsterdamu gledali smo dva vrlo različita poluvremena – prvo u kojem je dominirao Ajax koji je vodio s ukupnih 3:0 i drugo, u kojemu se Tottenham s tri gola Moure čudesno vratio i ušao u finale, u kojem ga u Madridu čeka Liverpool.

Tottenhamu je ovo bilo tek peto sudjelovanje u elitnom natjecanju i prvi put će igrati finale, a Ajax je ostao na četiri naslova (1971.,1972., 1973. i 1995.).

Ajax je počeo silovito, u četvrtoj minuti Tadić je opalio snažno s desetak metara, a vratar Lloris je vršcima prstju odbio u korner, iz kojeg su Nizozemci ipak poveli. Lasse Schone je poslao ubojiti centaršut u šesnaesterac iz kornera, a tamo se perfektno snašao Matthijs de Ligt i pogodio desnu stranu mreže. U sedmoj minuti Son je iskosa pogodio vratnicu, a Južnokorejanac je u novoj prilici u 24. minuti tukao preslabo.

Uzvratio je Tadić udarcem malo pokraj vrata u 31. minuti, a četiri minute kasnije srpski igrač je pravovremeno uposlio Marokanca Ziyecha koji iz prve ljevicom šalje loptu neobranjivo u kut Tottenhamovih vrata za veliko vodstvo Ajaxa od 2:0.

U 54. minuti prva šansa u drugom dijelu,a udarac Allija iz blizine brani vratar Onana. Minutu kasnije Englezi ipak dolaze do gola nakon akcije Moure i Allija, koju je završio Brazilac preciznim šutem u sam kut. U 59. minuti Tottenham je odigrao prekrasnu akciju u kojoj je Llorenteov šut s tri metra čudesno obranio Onana, ali u nastavku akcije lopte se dokopao Lucas Moura i s desetak metara ponovno pogodio za 2:2 te odveo utakmicu u neizvjesnost.

Ziyech je u 63. minuti uputio udarac koji je završio nekoliko centimetara od gola, a u protunapadu je novi udarac Moure u zadnji trenutak blokirao De Ligt. U dramatičnoj završnici u 79. minuti Ziyechov udarac s 18 metara odsjeda na desnoj vratnici, a na drugoj strani u 85. minuti nakon kornera je udarcem glavom Vertonghen pogodio gredu. I kada se očekivao kraj jednu svijeću u kazneni prostor spustio je Llorente, a Brazilac Moura je opet bio prvi na lopti i po treći puta pogodio sami kut za čudesni prolaz Tottenhama!

AJAX – TOTTENHAM 2-3

AMSTERDAM – Pred 55.000 gledatelja na Cruyff Areni sudio je Brych iz Njemačke. Strijelci: 1-0 de Ligt (5), 2-0 Ziyech (35), 2-1 Moura (55), 2-2 Moura (59), 2-3 Moura (90+6).

AJAX: Onana – Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico – Van de Beek(Magallan, 90), Schöne (Veltman, 60), De Jong – Ziyech, Tadić, Dolberg (Sinkgraven, 67).

TOTTENHAM: Lloris – Trippier (Lamela, 81), Alderweireld, Vertonghen, Rose (Davies, 83)- Wanyama (Llorente, 46), Sissoko, Alli – Eriksen – Lucas, Son.

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI