fbpx
FOTO: Mili Marušić

VIDEO: Najbolji mladi tenisači iz cijeloga svijeta na turniru u Širokom Brijegu

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Sportski centar "Đulić" u Širokom Brijegu poprište je zanimljivih teniskih zbivanja kroz predstojeća dva tjedna.

Naime, ovog tjedna se odigrava prvi od dva turnira u muškoj i ženskoj konkurenciji iz ITF kalendara Tennis Europe za uzrast do 18 godina, a kako smo se uvjerili na licu mjesta sve je u znaku “bijelog sporta”, jer pored praćenja mečeva spomenutog turnira putem TV ekrana u sklopu spomenutog sportskog kompleksa prate se i zbivanja s ovogodišnjeg Australian opena.

“Imamo po 56 igračica i igrača na ovom prvom turniru, a tako će biti i narednog tjedna kada se igra drugi turnir. Pored igračica i igrača iz Bosne i Hercegovine, te zemalja okruženja Hrvatske i Srbije na ovogodišnjim turnirima dominiraju predstavnici Nizozemske i Rusije, a imamo isto tako i predstavnike iz SAD-a, Izraela, Norveške, Irske, dok ćemo na tom turniru sljedećeg tjedna imati i predstavnika iz dalekog Hong Konga” – kaže u razgovoru za Dnevno.ba Marko Čuljak ispred Organizacijskog odbora turnira koji ove godine nosi službeni naziv Central osiguranje.

Od predstavnika Bosne i Hercegovine glavni turnir izborila je Katarina Trivić u ženskoj, odnosno Luka Puljić u muškoj konkurenciji, međutim izgubio je susret 1. kola od Romaina Faucona iz Belgije sa 0:2 (6:7, 2:6). U kvalifikacijskom dijelu je nastupio i Mostarac Hamza Šantić.

“Žao mi je što nisam prošao kvalifikacije, iako sam zadovoljan svojim nastupom. Tenisom se bavim već nekih osam godina, a vjerujem kako ću biti uspješniji na tom sljedećem turniru i izboriti glavni turnir” – kazao je za naš portal Hamza Šantić.

Pored domaćih predstavnika zanimljivo je vidjeti kako s dosta uspjeha za neke druge zemlje nastupaju mladi igrači koji također vuku korijene iz naše zemlje, a jedna od takvih je i Sheila Glavaš, darovita mlada igračica iz Slovenije.

“Moj otac je iz Gradiške, ali živimo u Koperu i razumljivo nastupam za Sloveniju. Bila sam uspješna u 1. kolu izborivši pobjedu nad Andreom Zečević (6:2, 6:3) iz Hrvatske, pa se nadam uspjehu i u predstojećem meču protiv Ruskinje Anastasie Luneve” – kaže šesta nositeljica ženskog dijela turnira Sheila Glavaš koja teniskog uzora ima u Sereni Williams.

Vanja Gudelj dolazi iz poznate nogometne obitelji koja korijene vuče iz Trebinja, jer je i otac bio poznat nogometaš, a brat Nemanja donedavno i reprezentativac Srbije (trenutno član kineskog Tianjina iz Tede), međutim 15-godišnja Vanja nastupa za Nizozemsku budući da sa obitelji živi u Bredi.

“Prelijepo mi je u Širokom Brijegu, upoznala sam i nove prijatelje, a uspješno sam krenula i na turniru svladavši nakon tri i pol sata igre Talijanku Barbaru Dessolis (2:1 – 7:6, 4:6, 7:6). Težak meč, ali sam prošla dalje, a dalje me kao i Sheilu čeka jedna Ruskinja (Milana Zhabrailova). Moj teniski uzor je također Serena Williams, ali i Roger Federer” – govori nam vanja Gudelj koja je pred kamerom našeg portala dokazala i te nogometne gene tehnicirajući s nogometnom loptom na terenu SC-a “Đulić” gdje smo dijelom i radili reportažu.

Prvi turnir završava u predstojeću subotu, a odmah kreću i kvalifikacije za taj drugi čiji glavni turnir počinje u naredni ponedjeljak. Pored singla igra se i turnir parova, jer je u obje konkurencije prijavljeno bilo po 20-tak parova, no na turniru ih sudjeluje po 16 u svakoj konkurenciji.

Sudionici turnira, kao i njihovi treneri i roditelji u superlativima govore o Širokom Brijegu i uopće nema sumnje kako je ovo jedna izvrsna reklama i za Široki Brijeg i Hercegovinu.

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI