PHOTO: JOHN MACDOUGALL

VIDEO: Riješena najveća tajna u povijesti Mundijala

Autor: Slobodna Dalmacija

MILANO - Jedan od najupečatljivijih događa u svjetskom nogometu je onaj sa finalnog dvoboja 2006. između Italije i Francuske kada je Zinedine Zidane u 110. minuti susreta glavom udario stopera Marca Materazzija zbog čega je dobio crveni karton.

Naime, talijanski je stoper nešto u prolazu dobacio zvijezdi francuske reprezentacije zbog čega je ovom “pao mrak na oči”, vratio se korak-dva i udario glavom suparnika. Bio je to izravni crveni karton koji je po mnogima preusmjerio i sam tijek finala. Bez Zidanea Francuzi su posljednjih deset minuta samo čuvali rezultat, a kasnije su Talijani nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca stigli do naslova pobjednika. Inače, zanimljivo je da su baš Zidane u 7. minuti iz kaznenog udarca i Materazzi u 19. minuti bili strijelci u finalu.

Godinama se spekuliralo šta je Materazzi kazao Zidaneu, zbog čega je ovaj brutalno reagirao. Bilo je tu raznih nagađanja, ali niko nije bio ni blizu istine.

Nakon 13 godina Materazzi je otkrio kako je Zidaneu opsovao sestru zbog čega je ovome ”pao mrak na oči.” Talijan je negirao da mu je spomenuo majku, kao što su mnogi nagađali i kaže da to ne bi nikada uradio jer zna da je Zizou izgubio majku kada je imao samo 15 godina.

Autor: Slobodna Dalmacija

ZADNJE VIJESTI