fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO: Sedam godina od zadnjeg naslova prvaka za HKK Široki

Autor: D. I. / Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Ovog ponedjeljka se navršilo točno sedam godina od osvajanja posljednjeg naslova prvaka u BiH za HKK Široki, inače najtrofejniji košarkaški klub u bh okvirima. Naime, 27. svibnja 2012. godine u grotlu Pecare odigrana je peta odlučujuća utakmica tadašnjeg finala u kojoj su Širokobriježani slavili nad Igokeom 86:77 i postavili tadašnji rekord sa četiri uzastopce osvojena naslova prvaka BiH.

Pred kraj dvoboja bilo je i određenih iskrica na parketu budući da gosti iz Aleksandrovca i nisu baš znali sportski podnijeti poraz, no utakmica je ubrzo nastavljena i završena velikim slavljem domaće momčadi koje se kasnije prenijelo i na ulice Širokog Brijega.

Malo je tko tada slutio da će momčad s Pecare tako dugo čekati na svoj novi naslov prvaka, no eto prošlo je čitavih sedam godina, Širokobriježani su doživjeli u narednim godinama i financijski slom, pa logično i rezultatski pad, no kako se čini polako se vraćaju u vrh bh košarke, jer u četvrtak na Pecari igraju petu odlučujuću utakmicu ovogodišnjeg finala doigravanja sa sarajevskim Sparsima, a nakon one veličanstvene nedjeljne pobjede na Grbavici svi su uvjereni kako će Jusupovi izabranici osvojiti i desetu titulu prvaka i napraviti još jedan značajan korak ka povratku u taj košarkaški vrh.

Nema sumnje da je u to vrijeme na bh parketima bila znatno kvalitetnija košarka nego što je danas, jer primjerice dres Širokoga nosili su kasniji reprezentativci Hrvatske poput Željka Šakića, Darka Planinića, Ivana Ramljaka, Borisa Baraća, Josipa Bilinovca i Frana Pilepića a boje sportskog ponosa Hercegovine branio je i sjajni Coleman Collins. Igrali su i Dalibor Peršić, te Jakov Vladović, dok je u ulozi kapetana bio Josip Naletilić. Trenersku dužnost obnašao je pak Ivan Velić, koji je ove sezone na odličnom putu da Cibonu vrati na hrvatski košarkaški tron.

Igokea je imala u svojim redovima čitav niz sjajnih zvijezda kao što su Milan Dozet, Nebojša Joksimović, Miloš Komatina… A njihove boje branio je i onaj simpatični playmaker Miljan Bocka. Danas okosnicu HKK Širokog čine mahom domaći momci, pa bez obzira što je kvaliteta košarke općenito opala osvajanje desetog naslova prvaka s ovim igračkim kadrom predstavljalo bi možda još veći podvig nego što je bilo u to Velićevo vrijeme.

Podsjetimo, peta utakmica ovogodišnjeg finala na programu je u četvrtak, 30. svibnja, s početkom u 20 sati.

Autor: D. I. / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});