fbpx

VIDEO: ŠOK ZA DALIĆA: Rakitić opet otkazao!

Autor: Dnevno.hr

ZAGREB - Još jedna u nizu loših vijesti uoči dvoboja sa Slovačkom. Zbog istegnuća Ahilove tetive, dolazak je otkazao Ivan Rakitić, potvrdio je Zlatko Dalić na konferenciji za novinare uoči okupljanja.

“Znate da nam nedostaju stoperi i da tu tražimo rješenja. Andrej Kramarić će doći, ali nije u treningu i vratit će se u klub. Matej Mitrović je osjetio problem na zadnjem treningu i ići će na kontrolu. Ako je situacija s njim upitna, nećemo riskirati. Rakitić nije igrao za Barcelonu, pogledat ćemo kakva je situacija i, ako tu bude problema, vratit će se u klub. Zato smo pozvali Roga i Juranovića. Nadam se da će ostali biti u redu”, izjavio je izbornik.

Na Rujevicu stiže vrlo opasna Slovačka, a 4:0 iz utakmice u Trnavi ne smije nas zavaravati.

“Čeka nas teška borba svih 90 minuta. Oni su najjači u veznom redu – Lobotka, Hamšik i Kucka su im najopasniji i čeka nas teška borba na sredini terena. Dobili su i mladog napadača Boženika koji igra u Žilini. Uz njih imaju i sjajan stoperski par – Škriniar i Vavro. Mi smo ih u Slovačkoj nadigrali agresivnom igrom i visokim presingom.”

Komentirao je i situaciju oko Duje Ćalete-Cara.

“Nije to bila nikakva kazna, samo sam zvao druge igrače. Igra dobro, zaslužio je poziv, a onda nije bio među četiri stopera koja sam zvao. Očekujem da će biti pravi i da će nam pomoći.”

A osvrnuo se i na problem malog kapaciteta Rujevice, zbog čega se danima polemiziralo o tome treba li utakmicu prebaciti na Poljud ili Maksimir.

“U većini slučajeva zadnja je utakmica odlučivala o nečemu. Nekad o play-offu, sada o plasmanu, a komentar o tome dat ću nakon Slovačke. Imam ga i dat ću ga tada.”

Za Hrvatsku se često znalo reći da ima kvalitetu za dvije vrhunske momčadi, tako da ćemo se ovaj put, silom prilika, imati priliku uvjeriti u istinitost te teze.

Cijeli video s press-konferencije pogledajte i poslušajte OVDJE. 

 

Autor: Dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI