fbpx
Foto: Mili Marušić / Dnevno.ba

VIDEO: Zdravko Mamić – Ja sam tata hrvatskog nogometa!

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba

MEĐUGORJE - Tijekom današnje press konferencije Zdravka Mamića, o kojoj su mediji već dosta toga kazali, zanimljivo je bilo poslušati i dio Mamićevog monologa gdje svekolike zasluge za posljednje uspjehe hrvatskog nogometa pripisuje, pogađate, samome sebi!

“Kada sam tek došao ovdje kod vas u BiH mogli ste čuti i čitati natpise u hrvatskim medijima kako je ‘Mamić Bog hrvatskog nogometa’, kako je ‘Mamić vlasnik hrvatskog nogometa’ itd., itd. I da ga treba na Goli Otok, govorili su. A što se u tom nogometu dogodilo? Hrvatska je druga na svijetu, Luka Modrić je najbolji nogometaš svijeta, mlada reprezentacija Hrvatske plasirala se na Europsko prvenstvo, Dinamo je izgubio europsko proljeće, kao i Dinamova B momčad proljeće u Engleskoj gdje se natječe s njihovim klubovima, a proljeće u Europi je izborila i naša mlada momčad. Nakon samo 16 odigranih kola tekućeg prvenstva već sada kažem da je Dinamo opet prvak Hrvatske, Zoran Mamić je osvojio dvostruku krunu u Arapskim Emiratima, tamo je proglašen i za najboljeg njihovog trenera. Prekrasni tereni, koji su u zadnje vrijeme izgrađeni u Hrvatskoj, doprinijeli su svim tim uspjesima. Pa to je tata Zdravko napravio! Od 22 igrača Hrvatske na SP-u mojih je 14. To je tata Zdravko stvorio”, s velikim je ushitom pred novinarima govorio Mamić.

Dotakao se i Luke Modrića

“Od Modrića su napravili krivokletnika i lažova. Mogao bih tako satima pričati”, dodao je Zdravko Mamić.

No na njegov račun očigledno nema pohvala kakve je očekivao za navedene uspjehe.

“Valjda sam ja zaslužio da mi se kaže – Hvala ti tvorče ovog čuda zvanog hrvatski nogomet”.

Zanimljivo, svi ovi navedeni uspjesi hrvatskog nogometa počeli su se događati baš nakon Mamićevog “emigriranja” u Bosnu i Hercegovini, pa ostaje dojam kako je svima, od reprezentacije do mlade Dinamove momčadi, Mamićeva blizina svima njima stvarala određeni pritisak, jer svi proigraše i rezultate napraviše baš nakon Mamićevog odlaska u Međugorje.

Ili je možda postao toliki vjernik i toliko molio pa su se samim time njegove molitve uslišile, a kao na tekućoj vrpci velike pobjede hrvatskog nogometa bilježile?

Zanimljiva polemika s novinarkom Indexa

Također, u nastavku pogledajte jedan video gdje Zdravko Mamić proziva gospodu iz pravosudnih institucija Republike Hrvatske, spominje potom iskaz Luke Modrića, te kreće u polemiklu s kolegicom s portala Index, koja mu je odgovorila kako nije završila pravni fakultet, ali je uz njega (Zdravka Mamića) naučila dosta toga o pravu!

 

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI