fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: TOM DUBRAVEC Cropix

Vlašić: Teško je ući u utakmicu s mišlju da ideš po bod; Pašalić: Ne smijemo se zavaravati s njihovom situacijom

Autor: dnevno.ba

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak od 16 sati igra ključnu utakmicu trećeg kola Svjetskog prvenstva protiv Belgije.

Nikola Vlašić i Mario Pašalić podijelili su dojmove iz kampa nacionalne vrste dva dana prije odlučujućeg dvoboja s novinarima, piše HRT.

Nikoli Vlašiću upućeno je pitanje je li ovo za njega posebna utakmica s obzirom da je njegova sestra Blanka u vezi s Belgijancem?

– Da budem iskren nisam pomislio na to, svaka je utakmica jako bitna, a ova jedna od najbitnijih, rekao je kroz smijeh Vlašić.

 

Njihovi problemi nisu naša briga

 

Jeste li vidjeli što se događalo u belgijskoj vrsti u zadnjih dan-dva, bilo je sljedeće pitanje za hrvatskog veznjaka:

 

– Ne znam što se događa s njima, to nije naša briga, znamo da su oni odlična ekipa. Mi smo koncentrirani na nas i na to da prođemo dalje. Njihovi problemi nas se ne tiču, znamo da su odlična momčad i tako se spremamo za utakmicu.

 

Belgijski izbornik Martinez je rekao da Belgija ima samo 10 posto šanse za pobjedu nad Hrvatskom…

 

– Kad vidimo Belgiju, u zadnjih nekoliko godina često su bili prvi na FIFA-inoj ljestvici, možda time samo želi skinuti teret s ekipe, no oni su stvarno odlični, imena igrača govore sve, kaže Vlašić.

 

– Ne smijemo se zavaravati s njihovom situacijom, kako god su odigrali imaju tri boda i mogu proći dalje, drugi su na FIFA ljestvici, imaju previše iskustva i igrača iz velikih klubova da bi ih se tako lako otpisivalo, dodao je Pašalić.

U jednoj utakmici forma nije važna, moramo biti jako oprezni

 

Očekuje li Pašalić promjene u redovima Belgije?

 

– Ne znam hoće li Martinez mijenjati igrače, u napadu imaju vrhunska imena, doduše neki nisu igrali dugo vremena. Možda nisu u nekoj formi, ali u jednoj utakmici na velikom natjecanju svi mogu iskočiti i napraviti svakome probleme, tako da moramo biti jako, jako oprezni. Imamo danas i sutra još dovoljno vremena za dogovoriti detalje i krenuti spremni u utakmicu, kaže Pašalić.

 

Igra na bod nije naš mentalitet

 

Pobjeda bi Vatrenima donijela prvo mjesto, je li fokus na izbjegavanju poraza ili? Osim toga, obojici je ovo prva svjetska smotra…

 

– Jako je teško ući u utakmicu s mišlju da ideš po bod. To nije naš mentalitet, jer kad ideš na bod, primiš gol i već je panika. Trebamo ići po pobjedu i nadati se najboljem ishodu. Moj osobni osjećaj je odličan, ovo je najveća pozornica na svijetu i ponosan sam da sam tu, odgovorio je Vlašić.

 

– Mogu se samo složiti s Nikolom, imam čast i privilegiju živjeti san svakog dječaka. Ponosan sam da se stvari razvijaju pozitivno i nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje, dodao je Pašalić.

Što Vlašiću predstavlja igranje s Lukom Modrićem, dobiva li savjete od njega?

 

– Modrić je veliki igrač i naravno da je čast igrati s njim, njegovo će ime ostati upamćeno zauvijek. On je već odigrao mnogo ovakvih utakmica i mislim da ne radi veliku dramu oko ove, nije nas savjetovao. Kao kapetan je odličan i pružat će nam podršku, njegov mentalitet je da je ovo bitna utakmica, ali ne gleda na nju kao nešto “vau”, odigrao je puno takvih utakmica, odgovorio je Vlašić.

 

HNS osuđuje sve oblike diskriminacije

 

Brine li vas postupak FIFA-e zbog ponašanja dijela navijača na utakici s Kanadom?

 

– Kao što znate, otvoren je disciplinski postupak zbog ponašanja dijela navijača na utakmici s Kanadom. Nećemo komentirati postupak, ono što mogu reći je da Hrvatski nogometni savez osuđuje sve oblike diskriminacije. Savez će se izjasniti FIFA-i, pa ćemo vidjeti što će biti, odgovorio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Boje li se naši igrači da će Belgiju dodatno mobilizirati zadnji događaji?

 

– Ne bi bilo dobro previše se obazirati na njihove probleme i stvari. Oni neka rade što hoće, a mi trebamo igrati svoju igru kakvu smo igrali protiv Kanade, smatra Pašalić, a nastavlja Vlašić:

 

– Fokus je na nama, Belgiju cijenimo i poštujemo, nas se ti događaji u njihovim redovima ne tiču.

 

Lukaku je sjajan, ali Belgija nije samo Lukaku

 

Lukaku će kod Belgije vjerojatno startati, što naši igrači misle o tome?

 

– Sigurno nije u idealnoj formi jer dugo nije igrao, ali izuzetno je važan za Belgiju i jedan je od najboljih napadača svijeta. Ako će igrati protiv nas, pazit ćemo. Ali nije Belgija samo Lukaku, moramo se fokusirati na cijeli tim, ne samo na individualce, kaže Pašalić.

 

Kako se osjeća Vlašić, je li potpuno spreman nakon ozljede i je li atmosfera dobra u redovima Vatrenih?

 

– List je okej, sad sam u punom pogonu, atmosfera je odlična, to nije floskula, zajedništvo je stvarno tu i to je istina, zaključio je veznjak Vatrenih.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});