fbpx

Vratio se BH fudbal: Željezničar na Grbavici očitao lekciju Veležu

Autor:

Fudbal se vratio u Bosnu i Hercegovinu. Odigrana su četiri meča 1. kola m:tel Premijer lige BiH, a u derbiju kola Željezničar je slavio protiv Veleža - 3:0.

Plavi su pitanje pobjednika riješili u prvih pola sata kada je briljirao Ivan Lendrić (dvije asistencije i gol), ali je opći utisak da je nedostajao huk sa tribina (zbog koronavirusa igra se bez publike), ne samo na Grbavici nego i u Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru.

U 12. minuti gosti su imali stopostotnu priliku. Lopta se čudno odbila do Mulića, koji je izašao sam pred golmana Erića, ali je čuvar mreže Plavih odbranio njegov pokušaj u situaciji jedan na jedan.

Na drugoj strani u prilici je bio Juričić. Na asistenciju Sadikovića pokušao je je pokušao lobovati Bobića, ali je prebacio gol.

Plavi su poveli u 16. minuti, a bio je to praktično mat u tri poteza. Strijelac je bio Luka Juričić, ali najveće zasluge za gol pripadaju Ivanu Lendriću, koji je nesebično asistirao, a Juričiću nije bilo teško da pogodi mrežu.

Prednost domaćih udvostručena je nakon pet minuta, poslije još jedne sjajne asistencije Lendrića.

Ovaj put uposlio je Mujezinović koji je izašao sam pred Bobića i rutinski pogodio za 2:0.

A nakon dvije asistencije sjajni napadač u 30. minuti pogodio je za 3:0.

Praktično, već tada je bilo riješeno pitanje pobjednika.

Nastavak meča nije donio ni blizu toliko uzbuđenja kao u prvom dijelu.

Trener Veleža odmah na startu drugog dijela mijenjao je zadnju liniju, a prvu priliku imao je Lendrić u 50. minuti. Iskusni napadač nije uspio ukrotiti loptu nakon što je Mujezinović “uhvatio” volej.

U 76. minuti golman Erić zaustavio je pokušaj rezerviste Ovčine, a nekoliko sekundi ranije na drugoj strani pas Lendrića prema Štiliću bio je kratak.

Nekoliko minuta kasnije još jednom je sjajno intervenisao golman Erić, koji je zaustavio i pokušaj Cvijanovića.

Autor:

ZADNJE VIJESTI