fbpx

Vukas bi pobjedu, ali ne bilo kakvu

Autor: Dnevni list

MOSTAR - Je li konačno došlo vrijeme za jednu sigurnu, upečatljivu pobjedu Zrinjskog, prvu koju je osigurao gol Plemića, ne autogol rivala? Borac u uvodu sezone sigurno ne djeluje kao mačji kašalj, ali za Zrinjski to ne bi trebalo imati veze – Mostarci konačno moraju početi pobjeđivati, bez obzira tko stajao s druge strane.

– Postoji imperativ… bez obzira na težak raspored, konstatirao je trener viceprvaka Hari Vukas koji bi protiv Borca ne samo tri boda…

– Bilo bi dobro da pobjeda dođe uz kvalitetnu igru, tako da na sve načine na igrače pokušavam prenijeti energiju, pojasnio je Splićanin pa se onda osvrnuo na najveći problem Zrinjskog u prvenstvu, izostanak golova.

– Imali smo u Europi, koja je već daleko iz nas, dosta golova, ali u Premijer ligi… u zadnjoj trećini nije to bilo to, nedostajalo je boljih odluka. Nadamo se da ćemo prije svega u tom segmentu biti bolji. Bude li gol došao ranije, bit će lakše.

Gol je dosad, u četiri utakmice, došao samo jedan – sebi ga ja zabio Velež. Da će to učiniti i Borac, ne bismo se kladili u to… a ni Vukas. Strateg Mostaraca ima jasnu strategiju.

– Imaju mnoštvo prekaljenih igrača, uzdaju se u dobar, čvrst blok. Čeka nas jako teška utakmica… kao i sve do sad. Moramo biti učinkoviti prema naprijed, ali i oprezni kad oni uzmu loptu, jer dosta izlaze prema naprijed iz tog bloka.

Problem je dosad bio i taj paralelni program Europa-prvenstvo, no više ga nema i sada svi u prvenstvu očekuju Zrinjski u punoj snazi…

– Već smo u normalnijem ritam, konstatirao je Vukas pa se osvrnuo na stanje ekipe u globalu. Psihološki je ekipa baš dobra, vidi se po govoru tijela igrača, ja to odmah vidim. Ne sumnjam da ćemo trkački biti na razini, a ni motivacija nije upitna.

Dakle, sve je posloženo za jednu dobru utakmicu, možda i kvalitetnu partiju uz tri boda? Ne baš. Kadar nije kompletan, ozljede su ga prorijedile, ali s druge strane – obogaćen je potpisom upravo bivšeg napadača Borca, Petrom Kunićem, dovedenim nakon odlaska Irfana Hadžića u Tursku.

– Nemamo Rugaševića, Tičinovića i Stanića koji ne konkuriraju radi ozljeda. Priključio nam se Kunjić koji normalno trenira i konkurirat će za utakmicu, zaključio je Vukas, čiji će se momci nakon Borca zakratko opet vratiti u ritam srijeda – subota, jer će iduće srijede u zaostaloj utakmici 4. kola ugostiti Zvijezdu.

Autor: Dnevni list

ZADNJE VIJESTI