fbpx
Foto: WRC - Twitter

WRC ponovno u Hrvatskoj, evo kad će se održati

Autor: dnevno.ba

Prvi reli svjetskog WRC prvenstva održat će se od 19. do 22. siječnja u Monte Carlu i okolici, a najbolji svjetski reli vozači i ove godine stižu u Hrvatsku. Hrvatska će biti četvrta stanica (20.-23. travnja) od 13 relija koliko ih je u kalendaru za ovu sezonu.

Reli starta u četvrtak na poznatom trgu Casino u Monacu, a već prvog dana su dvije poslastice, noćni brzinski ispit Col de Turini (15.12 km) i Col de Castillon (24.9 km). Petak donosi šest brzinaca, u subotu je na rasporedu još šest, a posljednjeg dana, u nedjelju završna četiri brzinska ispita za ukupno 325 km.

Kreće 75 postava

Monte Carlo se smatra jednim od najvećih reli klasika. Ionako izazovne uske ceste na jugu Francuske oko Monaca u zimskim se uvjetima vrlo brzo mogu pretvoriti u prava klizališta na kojima i najveći majstori znaju završiti u snijegu ili zaštitnoj ogradi.

Na startnoj listi prvog ovosezonskog rallyja nalazi se 75 posada, među njima i deset onih u najjačoj klasi rally1. Startni broj 1 imat će svjetski prvak Kalle Rovanpera u Toyota Yaris Rally1 Hybridu. Sa startnim brojem 2 kreće Estonac Ott Tanak (Ford Puma Rally 1 Hybrid), treći kreće Belgijanac Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally 1 Hybrid)…

WRC se vraća u Južnu Ameriku

Kalendar Svjetskog prvenstva sastoji se od 13 utrka. Nakon uvoda u Kneževini, relijaše očekuje još jedan klasik u veljači, snježni reli u Švedskoj. U ožujku slijedi selidba u Meksiko, a u travnju povratak u Europu u Hrvatsku od 20. do 23. travnja.

Ove godine u kalendaru je i WRC Central Europe Rally, koji je na rasporedu od 26. do 29. listopada. Bit će to prvi put da su čak tri različite zemlje domaćin istog relija. Start je u Češkoj, potom se seli u Austriju, a završit će u Njemačkoj.

Novost je i povratak WRC-a u Južnu Ameriku, gdje će se voziti u Meksiku i Čileu, a u kalendaru više nisu Belgija, Španjolska i Novi Zeland.

WRC kalendar:

19.-22. siječnja – Monte Carlo

9.-12. veljače – Švedska

16.-19. ožujka – Meksiko

20.-23. travnja – Hrvatska

11.-14. svibnja – Portugal

1.4. lipnja – Sardinija

22.-25. lipnja – Kenija

20.-23. srpnja – Estonija

3.-6. kolovoza – Finska

7.-10. rujna – Grčka

28. rujna-1. listopada – Čile

26.-29. listopada – Srednjoeuropski reli (Češka, Austrija, Njemačka)

16.-19. studenog – Japan

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI