fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zašto bivši i sadašnji NFL igrači prelaze na rukomet?

Autor: Klix.ba

NEW YORK - Bivši i sadašnji NFL igrači žele osnovati rukometnu reprezentaciju SAD-a koja bi se borila za zlato.

Jay Cutler je slavu stekao kao dugogodišnji quarterback Chicago Bearsa, a tijekom veljače pompozno je najavio stvaranje nacionalne rukometne reprezentacije koja bi išla po zlato na Olimpijskim igrama. Njegova hrabra tvrdnja uvrijedila je stručnjake i profesionalne rukometaše. Smatraju da je Cutler ponizio njihovu igru, zbog pomisli da se svatko može baviti ovim olimpijskim sportom na vrhunskom nivou.

Usprkos negodovanju rukometaša, Cutleru je podrška stigla od bivšeg cornerbacka Domoniquea Foxwortha koji kaže da rukomet nije tako težak sport. Njihove tvrdnje ozbiljno je shvatio švedski rukometni trener i selektor nacionalne reprezentacije SAD-a Robert Hedin, piše SB Nation.

Hedin je pozvao Cutlera i Foxwortha da sastave tim igrača američkog nogometa i odigraju meč protiv nacionalne reprezentacije SAD-a tokom priprema u New Yorku. NFL igrači dobit će savjete vrhunskih rukometnih trenera i nekoliko treninga prije obračuna s rukometašima. Ako postignu više od 10 golova, bit će Hedinovi gosti na imanju njegove supruge u Norveškoj. Ako ne ostvare cilj, nogometaši bi morali ugostiti rukometaše na nekoj NFL utakmici. Hedin je čak otišao korak dalje i ponudio nogometašima meč od 30 minuta u kojem bi morali postići više od pet golova.

Činilo se da će rasprava brzo biti zaboravljena, ali igrači američkog nogometa nisu odustali od svoje namjere. Devetnaest sadašnjih i bivših NFL igrača trenutno trenira u Mađarskoj, a grupi su se priključili Alex Mack, DeAngelo Williams i Barkevious Mingo. Oni su sudionici programa “Američki nogomet bez granica”. Možda se u njihovoj akciji osim promocije primarnog sport krije nešto više.

Postoje određene vještine koje bi igrači američkog nogometa možda mogli primijeniti tokom rukometne utakmice. To se prije svega odnosi na tjelesnu spremu i sposobnost da izdrže žestoke duele. Pretpostavka o konkurentnosti s profesionalnim rukometašima koji treniraju ovaj sport gotovo čitavog života potpuno je nelogična. Ako se pripreme za čitavih 60 minuta borbe s protivnikom, teško da će im parirati vještinom i tehnikom.

Rukometni nacionalni tim SAD-a postoji desetljećima, ali nikada nije bio u konkurenciji za vrhunske rezultate.

Autor: Klix.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});