fbpx

ZDRAVKO MAMIĆ: Dinamo ima viziju i misiju. Za sve ostale smo nuklearna raketa

Autor: Dnevno.ba

Dinamo je sinoć na Maksimiru pobijedio Rapid s 3:1 i tako je napravio velik korak prema nokaut fazi Europa lige te prezimljavanju u Europi.

Nakon četiri odigrana kola Dinamo je sa šest bodova drugi iza West Hama, Genk je treći s četiri boda, a Rapid je na začelju s tri, prenosi Index.hr.

Dinamo još mora igrati protiv Genka doma (Modri su slavili u Belgiji 3:0) te protiv West Hama koji se već plasirao dalje. Dinamo je na odličnom putu da izbori nastavak Europa lige, ali ako to i ne ostvari, igrat će Konferencijsku ligu.

Nakon velike pobjede Dinama na svom Facebook profilu oglasio se bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić.

“Misija i vizija, dvije riječi koje mi padaju na pamet kada gledam sinoćnje slavlje s Maksimira. Mnogi su propitivali, mnogi sumnjali, nerijetki i likovali kada je naš Dinamo izgubio neke utakmice ove sezone. Bio sam miran. Dinamo je u posljednjih 16 sezona 15 puta igrao u skupinama najelitnijih europskih natjecanja, a posljednje tri sezone dva puta smo igrali europsko proljeće. Svake godine kod prvog posrtaja raznorazni samoprozvani stručnjaci u pitanje dovede kompetenciju uprave, struke, trenera, pa čak i igrača. Kada pobijedimo redom bogatije klubove iz većih i uređenijih zemalja to se uzima zdravo za gotovo. Pobjeda Davida protiv Golijata nama je normalna stvar. Dinamo je u posljednje dvije sezone kako bi mogao živjeti i raditi na visokom nivou prodao Gvardiola, Olma, Majera, Moru, Gavranovića, Jakića, Kastratija, Stojanovića, Atiemwena, … Igrače koji igraju kao standardni prvotimci njemačkih, francuskih, talijanskih, turskih, poljskih i inih klubova. Uzmite bilo kojoj momčadi na svijetu toliko važnih igrača i to više neće biti ista momčad. Pogledajte samo primjer Barcelone. Kao i u primjeru Olma i Majera dovedeni su igrači koji trebaju rasti skupa s klubom i iskoračiti u pravo vrijeme’’, napisao je Mamić pa dodao:

“Čitao sam kako je Dinamo imao nikad lošiji transfer rok i da sada plaća cijenu. Dokaz je to koliko smo visoko postavili standarde. I nakon što smo ostvarili povijesne rezultate i ostali bez toliko važnih igrača opet ćemo zahvaljujući radu cijelog kluba, trenera i momčadi igrati proljeće u Europi. Na stadionu koji se raspada, baš kao i naš sport. Zato je Dinamo velik, jer smo naučeni misliti tri koraka unaprijed, te osim sadašnjosti graditi i budućnost. Zato smo nuklearna raketa za konkurenciju. Dok vi gledate danas, mi smo tri dana ispred vas”, zaključio je Mamić koji je uz svoj post stavio raketu i poslao poruku ‘‘hejterima, neznalicama i samoprozvanim stručnjacima‘‘.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI