fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Željezničar u Bijeljini doživio i šesti uzastopni prvenstveni poraz!

Autor: Dnevno.ba

BIJELJINA - Povratak Amara Osima na klupu momčadi s Grbavice donio je velika očekivanja za navijače Željezničara. Ipak, početak nije dobar.

Uzbuđenja su počela već u četvrtoj minuti dvoboja kada je domaćin poveo. Vratar Željezničara Vedran Kjosevski je istrčao i izbacio je loptu na centar. Tamo se našao iskusni Velibor Đurić koji s gotovo pola terena pogađa za prednost Radnika od 1:0.

Željezničar je bio taj koji je kontrolirao igru i loptu u prvom poluvremenu. Tražili su gosti kazneni udarac nakon što je Radović zaustavio udarac Šabanadžovića prema golu, ali se sudac Goran Paradžik nije oglasio.

U 11. minuti Željo propušta veliku šansu. Nakon sjajne akcije po lijevoj strani lopta dolazi do Mladena Veselinovića, ali njegov imenjak na golu Radnika Lučić sjajno brani udarac.

Nastavio je tim Amara Osima napadati. Imali su do kraja prvog poluvremena još dva dobra pokušaja. Ramović i Veselinović su šutirali s vrha kaznenog prostora, no Lučić je ponovo pobjednik.

Na poluvrijeme se tako otišlo vodstvom Radnika od 1:0, piše SportSport.ba.

U nastavku utakmice Željo očekivano bolji sastav. Imali su veći posjed lopte, ali završnog udarca nije bilo. Tek u 63. minuti meča Sipović je imao polupriliku, ali je glavom iz dobre pozicije šutirao preko gola.

Radnik je defanzivno stajao veoma dobro, ali su u 71. minuti meča napravili jednu grešku. Krpić je uposlio rezervistu Zajmovića, ali igrač gostiju iz dobre pozicije glavom šutira pored gola. Isti igrač je u 85. minuti ponovo šutirao, ali i ponovo neprecizno.

Do kraja utakmice Radnik je defanzivom uspio zadržati stečenu prednost. Ostalo je 1:0, iako je Stevanović imao zicer u četvrtoj minuti nadokane, ali je Lučić i to sjajno obranio.

Premijer liga BiH, 20. kolo:

Radnik – Željezničar 1:0 (Đurić 4′)

FK RADNIK: Lučić, Radović, Simonović, Sušić, Popara, Hairilahović, Peco, Hadžić, Maksimović, Đurić, Šubert. Šef stručnog stožera: Mladen Žižović.

FK ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Šabanadžović, Zec, Krpić, Ramović, Bogičević, Veselinović, Hajdarević, Sipović. Šef stručnog stožera: Amar Osim.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});