fbpx

Zmajevi Lihtenštajn i Finsku dočekuju u Zenici, ubrzo odluka o meču s Italijom

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Reprezentacija Bosne i Hercegovine naredne dvije domaće utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine igrat će u Zenici, saznaje portal Klix.ba.

Zmajevi u narednom petom kolu dočekuje Lihtenštajn i ovaj meč se igra 5. rujna na Bilinom polju u Zenici s početkom od 20:45 sati.

Tri dana kasnije slijedi gostovanje Armeniji, a u oktobarskom ciklusu BiH će prvo 12. listopadu ugostiti Finsku u Zenici, a potom gostovati Grčkoj.

Zmajevi kvalifikacije okončavaju u novembru kada slijede dueli s Italijom kući i Lihtenštajnom u gostima. Međutim, još uvijek nije poznat stadion na kojem ćemo ugostiti Azzurre, a kako saznajemo, odluka će se donijeti u narednih 20-tak dana.

Zanimljivo da je Bosna i Hercegovina neporažena u Zenici na posljednjih 12 utakmica u kojoj je zabilježila sedam pobjeda i pet remija.

Podsjetimo, reprezentacija BiH je prve dvije utakmice kvalifikacija odigrala na domaćem terenu. Nakon pobjede 2:1 protiv Armenije na stadionu Grbavica, u Zenici smo remizirali s Grčkom 2:2.

BiH se trenutno nalazi na petom mjestu grupe J kvalifikacija za Euro s četiri osvojena boda iz četiri utakmice. Prvoplasirana Italija ima stopostotni učinak i 12 osvojenih bodova, dok drugoplasirana Finska ima devet bodova. Inače, na prvenstvo će se plasirati dvije prvoplasirane selekcije.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI