fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ZNA LI MESSI ZA OVU FOTOGRAFIJU S OLMOM? Pozirao s nogometašem koji će desetak godina kasnije biti najbolji igrač Lige prvaka

Autor: Andrija Kačić Karlin

ZAGREB - Ruku na srce, ono što Lionel Messi znači i predstavlja za Barcelonu iste je vrijednosti onome što Dianel Olmo predstavlja za zagrebački Dinamo.

Dani Olmo je 2014. godine kao 16-godišnjak prešao iz podmlatka Barcelone u podmladak Dinama.

Mnogi su s podsmijehom gledali na taj transfer, no netko je morao vidjeti silnu nadarenost i perspektivu u tom momčiću koji se u Zagrebu sjajno snašao, naučio hrvatski jezik, napredovao gotovo svakodnevno da vi postao kotač zamašnjak danas impresivnog europskog Dinama.

OdigrAvši sjajne domaće sezone postao je tema europskih nogometnih menedžera lanjskim partijama u Europskoj ligi. Da bi dvoboji u kvalifikacijama Lige prvaka te sada u skupini istog natjecanja, napose protiv Atalante i Šahtara – Olma izbacili u orbitu zanimanja. Zapravo, njegova cijena se više ne broji u milijunima, nego u desecima milijuna!

Momak koji je došao iz Barcelone u Dinamo (ta, i sad to smiješno zvuči) dugo je bio posve zanemaren u sebičnoj španjolskoj nogometnoj javnosti, čak je bilo i sumnji u njegovu kvalitetu kada je pozvan u mladu reprezentaciju Španjolske za Euro. A gle čuda, na tom Euru Olmo je bio najbolji član španjolske vrste koja je dosegla i europski trom.

Danas je Dani Olmo svjestan koristi od ostanka u Dinamu, priča veoma staloženo, mudro i pametno…

“Uvijek sam govorio da ove sezone želim igrati Ligu prvaka. Nisam otišao iz kluba i nema veze. Mlad sam, ne žuri mi se, počeli smo dobro sezonu u prvenstvu i Ligi prvaka a nogomet se neće zaustaviti.

Dinamo mi je puno dao, uvijek ću u ovom dresu davati sve od sebe, za klub i za navijače koji mi svakodnevno pokazuju koliko sam im drag. Svi znaju da sam govorio u nekoliko navrata da sam u Dinamu sretan. Koncentriran sam na nove izazove i Ligu prvaka, a sve ostalo je stvar prošlosti. Sretan sam i zahvalan što mogu nositi dres Dinama„.

Sam kazuje da mu je Messi draži od Ronalda, ali da je najviše volio Iniestu.

Prije desetak godina mali Dani Olmo za vrijeme jedne od pauza na treningu Barcelone fotografirao se s Messijem.

Sve ostalo je povijest.

Autor: Andrija Kačić Karlin
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});