fbpx

Zoran Mamić novi sportski direktor Dinama

Autor: Index.hr

ZAGREB - GNK Dinamo Zagreb danas je na Maksimiru predstavio Zorana Mamića, koji se u klub vraća kao sportski direktor. Zoran je sa svojim bratom Zdravkom nepravomoćno osuđen da je klub oštetio za velikih 116 miliona kuna (oko 30 miliona KM).

Zoran Mamić je osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, dok je Zdravko “pobjegao” u Hercegovinu od izdržavanja zatvorske kazne koja je u njegovom slučaju aktivirana prije pravomoćnosti jer je kažnjen s više od pet godina zatvora. Iako su prema presudi hrvatskog suda opljačkali Dinamo, Mamići i dalje vuku ključne poteze u gradskom klubu.

Uz Mamića su se u klub vratili i Damir Krznar i Tomislav Butina.

– Naša saradnja do prije tri godine je bila puna respekta, nadam se da će tako biti i u budućnosti. Ne bih puno pričao. Cilj nam je da šutimo, radimo, puno radimo i postižemo rezultate. Čestitam Dinamu na sjajnoj sezoni. Mi koji nismo bili tu smo pratili sve od prve do posljednje sekunde, radovali se i tugovali. Srećom, bilo je puno više radosti nego tuge – rekao je Mamić.

Istakao je da će fokus i dalje biti na sportskom sektoru i mladim igračima.

– Cilj našeg povratka je da Dinamo bude još bolji, koncentracija je na sportski sektor i mlade igrače. Složili smo sjajnu ekipu ljudi koji će voditi omladinsku školu. Krznar je moj najbliži saradnik posljednjih šest godina i svako će vam reći za njega da je broj jedan mozak među trenerima. Drago mi je da je bio moj saradnik i da sa mnom dolazi u Dinamo. Butina je isto radio u arapskom svijetu, jako puno je ulagao u sebe i sada ćemo napokon imati Dinamovu vratarsku akademiju. Jerko Leko će preuzeti juniorsku ekipu – rekao je novi-stari sportski direktor Dinama.

Komentirao je i odnos s trenerom Nenadom Bjelicom.

– Znamo se. Dijelimo isto ciljeve. Bit ću mu samo podrška. Ne vjerujem da bi moglo biti ikakvih problema između nas. Dinamo je moj život, emocija, moja porodica. Uz naše znanje koje smo stekli želimo da Dinamo bude još veća mašinerija i da budemo sretniji – rekao je Zoran Mamić.

Na pitanje čija će biti posljednja kod dovođenja igrača – Mamićeva ili Bjeličina, Zoran je odgovorio “zajednička”.

 

Autor: Index.hr

ZADNJE VIJESTI