fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Klix.ba

ZRINJSKI POBIJEDIO TUZLA CITY: Plemići su jesenji prvaci BiH

Autor: Dnevno.ba

Nogometaši Zrinjskog nastavljaju gaziti sve pred sobom. U 17. kolu Premijer lige BiH, a ujedno i u derbiju kola, Plemići su na Tušnju svladali domaći Tuzla City s 2:0, prenosi Dnevnik.ba.

Ovom pobjedom nad glavnim konkurentom za naslov, izabranici Sergeja Jakovljevića su pobjegli Tuzlacima na velikih 10 bodova i zasluženo su odnijeli ‘titulu’ jesenjeg prvaka Premijer lige.

Za tu ‘titulu’ im je bio dovoljan i bod, ali se od samog starta utakmice vidjelo da su Mostarci na Tušanj došli po cijeli plijen.

Prva prilika je viđena u 15. minuti kada Zlomislić s 12 metara hvata volej, ali puca preko gola.

No, nisu dugo Plemići žalili za tom prilikom jer su šest minuta kasnije došli do vodstva, a pogodio je… Pogađate – Nemanja Bilbija.

Brajlović je ispustio loptu, a nju nakon gužve Morris izbacuje s gol linije. Ali, najbolji strijelac Zrinjskog u povijesti je uvijek na pravom mjestu i zabija za 0:1.

Mogli su gosti brzo i do drugog gola. U 26. minuti Tičinović je pucao, ali njegov udarac završava na gredi.

Nakon toga gledali smo mirniju utakmicu. Tuzla City je bio ofenzivniji, ali ništa nisu mogli protiv čvrste obrane Plemića koja je u ovom susretu bila bez vicekapetana Slobodana Jakovljevića.

Na odmor se odlazi s 0:1.

Odmah na početku drugog dijela prijeti Zrinjski preko Sabljića, ali Brajlović sjajno brani. U 51. ponovno prilika za Tičinovića koji izlazi sam pred domaćeg vratara, ali puca pored gola.

Kasnije su još Kamenar i Savić propustili dobre prilike za Zrinjski, Tuzlaci su se grčevito spašavali.

No, bilo je samo pitanje vremena kada će Plemići ponovno zatresti domaću mrežu, a to se dogodilo u 69. minuti kada je Karlo Kamenar pucao, a lopta se po neravnom terenu neobično odbija, vara Brajlovića i završava u mreži za 0:2.

Bilo je tada i domaćoj momčadi jasno da ne mogu izbjeći poraz, te da će Zrinjski pobijediti u još jednom derbiju.

Nakon Borca, Željezničara, Sarajeva, Veleža i Širokog Brijega, Plemići su slavili i u šestom uzastopnom derbiju.

Dominacija koja se odavno nije vidjela u bh. nogometu.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});