fbpx

Zrinjski pod velikim imperativom protiv Željezničara, zahuktali Radnik dočekuje Široki

Autor: ScSport.ba

MOSTAR - Danas se igraju još dvije utakmice 14. kola Premijer lige BiH, a veliki derbi na programu je u Mostaru gdje Zrinjski dočekuje Željezničar.

Plemići se nalaze u rezultatskoj krizi i već zaostaju sedam bodova za Sarajevom, te šest za Željezničarom i svaki novi kiks dodatno bi ih udaljio od šampionskih ambicija. Zbog toga su definitivno pod velikim imperativom pobjede, što će Plavi pokušati iskoristiti.

Željo je posljednjih sezona znao pobijediti Pod Bijelim brijegom i svakako sa određenim optimizmom dočekuje ovaj susret. Utakmica se igra od 14.30 uz direktan prenos na MOJA TV.

U istom terminu snage će odmjeriti zahuktali Radnik i posrnuli Široki Brijeg. Bijeljinci i ove sezone igraju izvanredno i nalaze se u samom vrhu, a eventualnom pobjedom možda bi se dodatno mogli približiti vodećem dvojcu.

S druge strane, Širokobriježani nakon lošeg početka sezone popravili su formu, ali imaju određene kadrovske poteškoće i današnja utakmica je još jedan ozbiljan test za njih. Meč će biti emitiran u direktno prenosu na Areni Sport.

Raspored, satnica i sudac 14. kola PLBiH:

Petak:

DOBOJ KOD KAKNJA: Mladost – Zvijezda 09 1:0
ZENICA: Čelik – Velež 0:2

Subota:

BIJELJINA: Radnik – Široki Brijeg (14.30, Arena Sport 1) (Dragan Petrović – Banja Luka)
MOSTAR: Zrinjski – Željezničar (14.30, Moja TV) (Ermin Sivac – Zenica)

Nedjelja:

TUZLA: Sloboda – Sarajevo (14.30, Moja TV) (Luka Bilbija – Prijedor)
BANJA LUKA: Borac – Tuzla City (16.00, Arena Sport 1) (Adis Mulahasanović – Sarajevo

Autor: ScSport.ba

ZADNJE VIJESTI