fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ZVIJEZDA DINAMA OPET SJAJI: Odgovorio Daliću i kritičarima zašto je bio u krizi

Autor: dnevno.ba

Napadač Dinama Bruno Petković se vratio. Doduše, nigdje nije otišao, ali je dugi period njegova forma lutala.

No golovima u zadnje dvije utakmice u Europskoj ligi Petković je vratio stari sjaj koji ga je krasio u posljednje dvije sezone pod kormilom Nenada Bjelice.

Dinamo je drugi put u dvije godine osigurao proljeće u Europi, ali ne smatra da su Plavi sad postavili visoki standard u europskim natjecanjima.

“Nije to sad niz od deset godina da smo stalno u nokaut fazi u Europi, ali rezultati zadnjih sezona pokazuju da uspjesi nisu slučajni. Možemo biti jako konkurenti u Europi”, izjavio je napadač zagrebačke momčadi za RTL te se osvrnuo na ekskluzivni podvig od pet utakmica bez primljenog gola u Europi:

“Nakon utakmica u kojima smo primili dosta golova počela se preispitivati homogenost u momčadi i taktička priprema. U skupini smo pokazali da smo od napada pa do Livakovića napravili smo nikad ostvareni doseg. Nadam se da ćemo sačuvati mrežu i u zadnjoj utakmici.”

Na pitanje što je Zoran Mamić donio u momčad nakon Nenada Bjelice, Petković je odgovorio:
“Svaki trener ima svoje taktičke zamisli, stvar je u nijansama. Možda je atmosfera bila narušena tijekom zadnjih mjeseci zbog koronavirusa, stanke, promjene trenera. Možda je to nesvjesno utjecalo na nas. Kako je vrijeme prolazilo, sve bolje smo se ‘skužili’ s trenerom.”

Već neko vrijeme napadač Plavih igrao je toplo-hladno.

“Uvijek sam samokritičan i objektivan o mojim igrama. Ne volim alibije, nakon ozljede i stanke od mjesec i pol dana trebalo mi je 15 dana treninga i nekoliko utakmica da se vratim na staze na kojima sam bio prije.”

Izbornik Zlatko Dalić ne tako davno komentirao je da Petković trenutno nije spreman za Vatrene s obzirom da mu je forma na 20 posto.

“Nije me to pogodilo jer sam bio svjestan da nisam bio na svojem maksimumu. Možda me zasmetao način na koji je to rekao iako smatram da nije mislio ništa loše. Htio me potaknuti da se što prije spremim.”

Je li Osijek najveća prijetnja ove sezone u HNL-u?

“Ozbiljna su prijetnja, ali i Rijeka koja je remizirala s vodećom momčadi španjolskog prvenstva, a tu je i Hajduk. No mi smo i dalje prvi favorit, dobro je što se podiže konkurentnost kako bismo podignuli nivo igre i za europske izazove.”

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});