fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zvone Boban najavio tri nova pravila koja će promijeniti nogomet!

Autor: Bruno Herljević

ZAGREB - Legendatni hrvatski reprezentativac, a danas visoki dužnosnik FIFA-e, Zvonimir Boban, najavio je promjene nekih pravila u nogometu koje će prvo testirati na utakmicama mlađih uzrasta.

Desna ruka šefa FIFA-e, Giannija Infantina, tvrdi za njemački Bild kako će sigurno mijenjati tri pravila. Prvo se odnosi na veću slobodu vrataru prilikom ispucavanja lopte iz svog kaznenog prostora.

“Vratari neće morati izvoditi loptu s peterca tako da ona prvo napusti šesnaesterac prije nego što ju smije dirati igrač, već će njegov suigrač moći ući u šesnaesterac, dok će protivnik morati čekati izvan kaznenog prostora, a u njega će moći ući tek kad protivnički igrač dotakne loptu”, pojasnio je Boban.

Drugo pravilo odnosi se na ‘krađu’ vremena, odnosno suzbianje odugovlačenje prilikom izmjena. Premda je FIFA donijela odluku da svaka izmjena znači i 30 sekundi sudačke nadoknade, igrači i dalje ‘kradu’ vrijeme odugovlačenjem. Novo pravilo kaže kako će sudac igrača moći poslati izvan terena do najbliže aut-linije i neće biti potrebno da bude napravljena na središtu terena.

Posljednje pravilo jest ono koje se odnosi na kažnjavanje trenera, službenih osoba i igrača koji nisu na terenu. Suci nisu imali mogućnost davati im žute kartone, već su ih morali udaljavati s klupe, a sada će imati priliku dati im žuti karton.

“Uvest će se žuti karton za trenere, kao i ostale službenike na klupi. Trenutno, suci mogu samo isključiti trenera, ovako će ih moći barem malo smiriti”, rekao je Boban.

Autor: Bruno Herljević
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});