fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Američki Apple predstavio novi iPad Air i Apple Watch koji mjeri nivo kisika u krvi

Autor: dnevno.ba

Kompanija Apple predstavila je danas svoje nove dugo očekivane proizvode - Apple Watch 6, jeftini Apple Watch SE, novi iPad i redizajnirani iPad Air.

Apple je prvo predstavio Apple Watch sa svojim novim opcijama dizajna i boje. Ipak, ono što je najvažnije, novi sat može da izmjeri razinu kisika u vašoj krvi, a mjerenje se izvrši za samo 15 sekundi.

Nivo kisika u krvi je izuzetno važan podatak za sve, a posebno osobe koje pate od plućnih i srčanih bolesti, što je posebno izraženo u vrijeme pandemije koronavirusa.

Riječ je o šestoj generaciji sa sistemom koji je baziran na bioničkom A13 procesoru, novom displeju koji je 2,5 puta svjetliji u stanju mirovanja nego njegovi prethodnici.

Novi Apple Watch nudi nove opcije za cijele porodice, jer roditeljima pruža bolju kontrolu nad djecom u smislu restrikcija sadržaja, kontakata, praćenja i sličnih opcija.

Personalizacija je ostala važna za Apple Watch pa Šestica dolazi sa novim opcijama kaiša, novim opcijama displeja u modu sata kojeg ćete moći prilagoditi svojoj odjeći, bojama svoje zastave, raspoloženju i slično. Cijena je 399 dolara.

Apple je predstavio i Apple Watch SE koji predstavlja pristupačan pametni sat sa osnovnim opcijama kao što su akcelerometar, žiroskop, kompas, praćenje rada srca ali i smanjenim performansama u odnosu na Apple Watch 6. Riječ je o Seriji 3 i cijena je 279 dolara.

Apple je predstavio i novi iPad osme generacije baziran na A12 bioničkom procesoru. Tvrde da je tri puta brži od najboljeg Android tableta i dva puta brži od najboljeg Windows tableta.

Krasi ga retina displej od 10,2 inča.

Uz novi iPad dolazi i nova olovka, a uređaj će se moći spojiti i sa Appleovim i Logitechovim tastaturama. Cijena novog iPada počinje sa 329 dolara.

Što se tiče novo iPada Air, uređaj ima potpuno novi tanki dizajn kojeg krasi pet mogućih boja, odličan displej od 10,9 inča i bionički A14 procesor. 5-nanometarski procesr je do sada najjači Appleov procesor i smjestili su ga prvo upravo u iPad Air.

Procesor je čak 40 posto bolji od posljednjeg procesora, a time i modela iPad Aira. Razlika između dvije generacije je ogromna, a može se vidjeti u aplikacijama koje zahtijevaju velike performanse kao što su najbolje igrice ili editovanje videa.

Kamere su također najbolje od Applea jer glavna kamera Aira je zapravo kamera koju koristi iPad Pro. Cijena počinje od 599 dolara.

Uz najbolje uređaje dolazi i najbolji sistem, pa će Apple već sutra omogućiti preuzimanje novog sistema iOS14 za iPhone te iOS7 za Apple Watch.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});