fbpx

ANALITIČARI OBJAVILI Ovo su najveći proizvođači pametnih telefona

Autor: dnevno.ba

Analitičari iz Counterpointa objavili su kakvo je stanje bilo na tržištu pametnih telefona u trećem kvartalu ove godine.
Ukupno je isporučeno 342 milijuna smartphonea, što je 6 % manje nego u istom razdoblju prije godinu dana.

Po tržišnom udjelu isporučenih uređaja, Samsung je i dalje najveći pojedinačni brend s udjelom od 20 % u trećem kvartalu. Samsung je isporučio 69,3 milijuna pametnih telefona, što je 20 % više u odnosu na prethodni kvartal, ali manje od 80,4 milijuna smartphonea koje je južnokorejski proizvođač isporučio u trećem kvartalu 2020. godine.

Drugi na ljestvici je Apple s udjelom od 14 %, a slijede ga Xioami s 13 %, Oppo i Vivo s po 10 % te Realme s 5 % tržišnog udjela, piše Mob.hr.

Xiaomi je tijekom trećeg kvartala isporučio 15 % manje uređaja nego u 2. kvartalu i 5 % manje nego u istom razdoblju prošle godine, što Counterpoint objašnjava vrhuncem problema u opskrbi komponentama za tu tvrtku. Apple je na godišnjoj razini povećao isporuke za 15 % zahvaljujući dobroj potražnji za iPhone 12 i 13 serijom uređaja.

Kombinirani udio brendova pod BBK grupom, koju čine Oppo, Vivo, Realme i OnePlus, iznosi više od 25 %, što BBK čini najvećim proizvođačem pametnih na svijetu u 3. kvartalu, dok je istu titulu kineska tvrtka odnijela i kvartal prije. Counterpoint za brend Realme navodi da je 3. kvartal bio rekordni za tvrtku s isporučenih 16,2 milijuna uređaja, unatoč vrhuncu nestašice komponenti na tržištu.

 

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI