APLIKACIJA I DALJE BESPLATNA: Telegram želi uvesti naplaćivanje sadržaja!

Autor: dnevno.ba

Osnivač Telegrama, aplikacije za razmjenu sadržaja, Pavel Durov, izjavio je kako ne planira prodati kompaniju ali da definitivno razmišljaju o naplati određenih sadržaja.

“Nećemo prodati kompaniju poput osnivača WhatsAppa. Svijetu je potrebno da Telegram ostane neovisan, kao mjesto na kojem se poštuju korisnici i osigurava visokokvalitetna usluga. Telegram mora i dalje služiti svijetu kao primjer tehnologije kompanije koja teži savršenstvu i integritetu”, napisao je Durov.

Durov je istovremeno rekao da će Telegram uvesti monetizaciju od sljedeće godine, ali usluga će ostati besplatna za obične korisnike.

“Telegram će početi ostvarivati prihod od sljedeće godine. Učinit ćemo to u skladu s našim vrijednostima i obećanjima koja smo dali u posljednjih 7 godina. Zahvaljujući našoj trenutnoj situaciji, moći ćemo to učiniti na nenametljiv način. Većina korisnika teško da će primijetiti bilo kakvu promjenu”, navodi se u izjavi.

U aprilu 2020. godine, iz Telegrama su objavili kako njihovu aplikaciju trenutno koristi 400 miliona ljudi širom svijeta. Aplikacija je naročito popularna u istočnim zemljama, prije svega Rusiji i Iranu. Također, s obzirom na cenzuru ostalih medija, aplikacija Telegram bila je jedno od rijetkih sredstava preko kojeg su mogli komunicirati bjeloruski opozicionari i nezadovoljni građani pa su tako mnogi protumačili kako je upravo Telegram zaslužan za organiziranje demonstracija širom ove države. Aplikaciju su za iste svrhe koristili i demonstranti u Hong Kongu te Tajlandu.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI