Borjana Krišto na 14. Forumu UN o upravljanju internetom

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto sudjelovat će na 14. forumu Ujedinjenih nacija o upravljanju internetom, koji će se od 25. do 29. studenogodržati u Berlinu.

Gospođa Krišto, koja u Berlin putuje na poziv predsjednika njemačkog Bundestaga Wolfganga Schäublea i predsjedavajućeg Komiteta za digitalnu agendu Bundestaga Jimmyja Schulza, sudjelovat će na prvom parlamentarnom sastanku koji se organizira u okviru ovog globalnog skupa o upravljanju internetom.

Posebna pažnja tijekom foruma biti će posvećena jačanju parlamentarne dimenzije globalnog upravljanja internetom. Kako su organizatori najavili, cilj je okupiti vodeće parlamentarce kako bi razgovarali o zajedničkim rješenjima u vezi s rastućim digitalnim tehnologijama i tržištem, kao i o značaju prekograničnog upravljanja podacima, intetnetskoj sigurnosti i e-uključivanju marginaliziranih grupa u digitalnom svijetu.

Očekuje se da će forum u Berlinu, čija sveobuhvatna tema nosi naslov „Jedan svijet. Jedna mreža. Jedna vizija“, okupiti više od tri tisuće predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti iz cijelog svijeta.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI