Božidar Maljković gost petog Poslovnog foruma menadžera u Bijeljini

Autor: Dnevno.ba

BIJELJINA - Božidar Maljković, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije i jedan od najuspješnijih košarkaških trenera u Europi bit će jedan od predavača na petom Poslovnom forumu menadžera 19. i 20. ožujka u Bijeljini.

Dugogodišnje iskustvo u načinu vođenja timova, radu i selekciji talenata kao i stvaranje pobjedničke atmosfere u timu su teme o kojiima će govoriti Maljković u svom predavanju pod nazivom „My way“. Sudionici foruma će imati priliku da nakon predavanja gledaju razgovor “1 na 1” između poznatog novinara Gorana Milića i Božidara Maljkovića.

Rado viđen gost i dugogodišnji prijatelj Polovnog foruma menadžera, dr. Dragana Đermanović, ove godine dolazi na Forum da sudionicima predstavi značaj digitalne transformacije – kontinuiranog procesa koji nije uvijek jednostavan, ali bez kojeg poslovanje u svijetu više nije moguće. Naslov njenog predavanja je „Digitalna transformacija. Priča o tebi. I Tebi. A i o tebi.“

„Digitalna transformacija mnogima zvuči jezivo, gotovo kao horor film koji bi najradije prespavali. Pogrešno je da zbog nerazumijevanja tehnologije zanemarimo njen značaj i utjecaj na čovjeka, pa opet taj trenutni strah i nesigurnost koče nas na svakom koraku. Kroz predavanje ćemo zajedno secirati društvo, biznis i tehnološke trendove. Zajedno ćemo razumjeti zašto se oko nas sve mijenja, zašto se mijenja nevjerojatnom brzinom i bez obzira na naše negodovanje; kako je moguće imati globalno uspješan biznis bez proizvoda, bez kancelarije i bez zaposlenih i zašto onda neki od nas koji sve to imamo, uporno tapkamo u mjestu“, kaže dr. Đermanović.

Forum ponovo u Bijeljinu dovodi ugledne domaće i regionalne stručnjake iz oblasti liderstva, menadžmenta, ljudskih resursa, komunikacija, lobiranja, inovacija i ekonomije, ali i uspješne menadžere iz javnog i privatnog sektora Bosne i Hercegovine i regije.

Više informacija o prijavi za učešće na Poslovnom forumu menadžera možete pronaći na stranici:

www.proeduca.netili

Također, sve potrebne informacije o ovom događaju možete dobiti i putem telefona +387 63 289 105.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI