ENERGA 2018: Misliti na budućnost

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - U proteklim godinama sajam i prateća konferencija ENERGA, svojim sadržajima i strukturom sudionika potvrdili su se kao uspješan i atraktivan poslovni događaj te svrstali među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u regiji.

Sajam ENERGA je mjesto susreta uglednih domaćih i inozemnih kompanija na kojem se prezentiraju trendovi te raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti kao i različiti oblici poslovne suradnje, domaćih i inozemnih kompanija.

Konferencijski program ENERGA uključuje različite tematske oblasti a u njegovom definiranju sudjeluju predstavnici vladinog i nevladinog sektora, istraživačko-obrazovnih institucija i privrede, te se i ove godine samo u konferencijskom dijelu očekuje preko 150 sudionika.

Sajam i prateća konferencija ENERGA će se i ove godine realizirati u Sarajevu, Centar Skenderija, u periodu od 19-21.06.2018. godine pod sloganom „MISLITI NA BUDUĆNOST“.

Pokrovitelj projekta je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije te Vlada Kantona Sarajevo. Partneri su Vanjskotrgovinska komora BiH i Privredna/ Gospodarska komora Federacije BiH.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI