ENERGA 2019 bilježi prve izlagače s područja Austrije, Češke Republike, Slovenije i BIH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Ovogodišnji 9. međunarodni sajam i prateća konferencija ENERGA realizirat će se u periodu od 11-13. lipnja 2019. godine u Sarajevu, Centar Skenderija. Priprema i organizacija ovog događaja započela je u rujnu prošle godine, što je dovelo do rezultata da ENERGA već sada bilježi prijave izlagača s područja Austrije, Češke Republike, Slovenije i BiH, što je rezultat dosadašnje izuzetne suradnje kako s domaćim tako i inozemnim kompanijama.

U okviru priprema prateće konferencije ENERGA, početkom veljače ozvaničen je i Programski odbor, koji je u proteklim danima definirao preliminarni program i sudionike konferencije. Konferencija ENERGA održava se u vremenu donošenja strateških odluka o daljnjem razvoju energetskog sektora u BiH, te sagledavanja aktualnih trendova u naučnom i tehničko-tehnološkom razvoju u oblasti energetike s aspekta korištenja domaćih resursa.

U okviru trodnevnog konferencijskog programa sudionici će, između ostalog, prezentirati/diskutirati na sljedeće teme:

Maloprodajno tržište električne energije u BiH
– Distributivna djelatnost u BiH – Problemi i izazovi
– Problematika investiranja i integracije obnovljivih izvora energije u BiH
– Start-up projekti i kompanije

Svjesni činjenice da inovativnost i tehnološki napredak čini osnovicu za daljnji razvoj sektora, za 9. izdanje ENERGA najavljujemo veće prisustvo studenata, mladih stručnjaka i „start-up“ kompanija koji će kroz posebno osmišljen program, sesije i dizajnirani sajamski izložbeni prostor moći prezentirati svoje poslovne ideje i projekte.

ENERGA je projekt koji u suradnji s akademskim institucijama, kompanijama, nevladinim sektorom, te stručnim suradnicima, aktualnošću tema i adekvatnim izborom govornika iz oblasti energetskog sektora, kao i zanimljivim sajamskim sadržajem kontinuirano privlači sve veći broj sudionika i posjetitelja.

Pod sloganom MISLITI NA BUDUĆNOST, program ENERGA okuplja mnogobrojne domaće i inozemne kompanije koje prezentiraju trendove i raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja u oblastima proizvodnje i distribucije električne energije, fosilnih goriva, obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI