Facebook za tri mjeseca otklonio 8,7 milijuna fotografija gole djece

Autor: Dnevno.ba

Facebook je objavio kako su njihovi moderatori u roku od samo tri mjeseca uklonili 8,7 milijuna fotografija na kojima su bila prikazana gola djeca.

Ova društvena mreža poručila je ujedno kako su razvili softver koji automatski označava potencijalne golišave fotografije djece. Softver je počeo funkcionirati prošle godine, ali Facebook je tek sada odlučio progovoriti o njemu.

99 posto  fotografija maknuto prije nego što su bile prijavljene

Objavili su i kako su razvili još jedan program koji detektira kontakte radi seksualnog zlostavljanja. Od 8,7 miliona fotografija za koje Facebook kaže da je njih 99 posto  uklonjeno prije nego što su ih korisnici prijavili kao neprikladne, javljaju iz Facebooka.

Podsjetimo, Facebook je prošle godine kritiziran  od strane britanskih vlasti koje su tvrdile da je Facebookom rasprostranjeno seksualno zlostavljanje djece.

Nakon tih tvrdnji BBC je istražio te navode i došao do dokaza da pedofili dijele fotografije djece u tajnim Facebook grupama.

Iz Facebooka sada poručuju da razmatraju uređaje za uočavanje dječje golotinje za Facebook i Instagram, a posebni sistem koji blokira fotografije zlostavljanja djece je već u funkciji.

“Naši inženjeri su u zadnje vrijeme fokusirani na klasifikatore, kako bi spriječili nepoznate, nove fotografije na mreži”, rekla je Antigone Davis, šefica za globalnu sigurnost na toj mreži. Facebook tako, primjerice, u Velikoj Britaniji, nove fotografije zlostavljanja djece ili dječje pornografije prijavljuje britanskom Nacionalnom centru za nestanak i iskorištavanje djece.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI