fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Facebook zabranio vijesti iz ove zemlje! Posljedice već osjetili vatrogasci, zdravstvene službe, a mogao bi osjetiti i ostatak svijeta!

Autor: dnevno.ba

Facebook je u srijedu zabranio korisnicima u Australiji objavu linkova iz lokalnih ili međunarodnih medija, a australski mediji više ne smiju objavljivati svoje sadržaje na stranicama platforme.

Naime, australska vlada radi na “obvezujućem kodeksu ponašanja” koji određuje odnose između tradicionalnih medija i internetskih divova, piše Index.

Google je isto tako prijetio suspenzijom svojih usluga u Australiji, ali je nedavno sklopio sporazum s medijskom grupom Ruperta Murdocha, News Corp, koja uključuje Wall Street Journal, New York Post, The Times, The Sun, The Australian, a koja je pristala isplatiti velik novac za sadržaje medijskih naslova koji će se pojaviti na platformi News Showcase.

Facebook navodi da je stvorio više od 5 milijarda veza prema australskim medijima, čiju vrijednost procjenjuje na 407 milijuna australskih dolara (261 milijuna eura) za medije, dok australska vlada tvrdi da bi tehnološki divovi poput Facebooka i Google trebali platiti medijima za sadržaj koji proizvode.

U Australiji problemi zbog Facebookove zabrane

Nekoliko spasilačkih službi u Australiji imali su već problema zbog ove zabrane, nakon gašenja web stranica na kojima se stanovnike upozorava na požare niskog raslinja, nevrijeme i epidemiju, objavile su vlasti.

Stranice vatrogasnih, zdravstvenih i meteoroloških služba diljem Australije ne mogu normalno funkcionirati na toj društvenoj mreži što stvara probleme i stanovništvu i službama, navode vlasti.

Stranica vladine meteorološke službe “trpi zbog Facebookovih iznenadnih restrikcija sadržaja”, napisala je na Twitteru ministrica za okoliš Sussan Ley, pozivajući korisnike da umjesto toga prate web stranicu te službe.

“Ovo će se proširiti po cijelom svijetu. Hoćete li se povući sa svih svjetskih tržišta?” poručio je australski senator Rex Patrick Googleu kad je ta kompanija zaprijetila povlačenjem svojih usluga iz te zemlje.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});