HTC nastavio nizati loše poslovne rezultate

Autor: Ictbusiness.info

HTC je već duže vrijeme u financijskom kaosu, no čini se da tvrtka ne uspjeva naći način da to stanje poboljša. Najnoviji objavljeni financijski podaci pokazuju novi značajan pad prihoda u studenom, u odnosu na isto razdoblje prošle godine pad je visokih 26 posto.

Prihodi HTC-a u studenom su dosegnuli svega 188 milijuna dolara, skliznuvši s 200 milijuna dolara koje su uprihodili tijekom listopada. Ovaj rezultat je još gori ako u obzir uzmemo da je studeni inače odličan mjesec za prodaju zahvaljujući blagdanima i Crnom petku.

Teško je reći gdje je točno leži problem u HTC-u, posebno što je njihov U11 dobro ocjenjen u recenzijama, a tvrtka je pokušala implementirati i pristojnu oglašivačku kampanju koja ovaj puta nije uključivala nezainteresiranu zvijezdu. U matičnoj zemlji tvrtka posluje solidno, no izvan nje i na važnim tržištima kao što su SAD i Europa interes je izrazito slab.

Kupci su prilično fiksirani na iPhone i Samsungove Galaxy mobitele, a oštro raste i popularnost Huaweia, i tu HTC ne može konkurirati. Ne pomažu im niti čudnovati odabiri naziva mobitela, što dodatno zbunjuje kupce.

Čini se kako je HTC sve bliže točki kada će se za malen novac tražiti spas pod nečijim tuđim okriljem, a pod kojim, ostaje za vidjeti.

Autor: Ictbusiness.info

ZADNJE VIJESTI