fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Huawei predstavio najbrži ARM procesor

Autor: Dnevno.ba

Huawei je predstavio najbrži i najnapredniji CPU temeljen na Advanced RISC Machine-u (ARM-u) nazvan Kunpeng 920. Novi CPU stvoren je kako bi ubrzao napredak u području big date i distribuiranog skladištenja podataka. Huawei će se udružiti s drugim tržišnim igračima kako bi unaprijedio ARM tržište i potaknuo otvoren, suradnički i obostrano koristan ekosustav, podižući računalne performanse na nove visine, piše portal Ictbusiness.info.

Kunpeng 920 je ARM procesor s najsnažnijim performansama dosad. Korištenjem najnovijeg 7-nm proizvodnog procesa, Huawei je razvio CPU temeljem ARMv8 arhitekturne licence. Ovo značajno poboljšava performanse procesora optimizirajući predvidljive granajuće algoritme, povećavajući broj OP jedinica i razvijajući arhitekturu memorije podsustava. Na uobičajenim frekvencijama, SPECint Benchmark rezultat Kunpeng 920 CPU-a je preko 930, što je 25 % više od benchmarka industrije. Istovremeno, energetska učinkovitost je 30 % bolja od one koju nude konkurenti na tržištu. Kunpeng 920 daje puno bolje računarne performanse za podatkovne centre, istovremeno štedeći potrošnju energije. Kunpeng 920 integrira 64 jezgre na radnom taktu od 2,6 GHz. Ovaj čipset integrira 8-kanalnu DDR4 memoriju dok memorijska propusnost nadmašuje postojeću ponudu za 46 %. Integriranost samog sustava također je značajno poboljšana s dva 100G RoCE priključka. Kunpeng 920 podržava PCIe Gen4 i CCIX sučelje i podržava bandwidth do 640 Gbps. Dodatno, brzina jednog utora je dvostruko brža od sadašnje, efektivno ubrzavajući pohranu podataka.

“Huawei kontinuirano inovira u domeni računarstva kako bi povećao vrijednost za svoje korisnike. Vjerujemo kako će dolaskom nove generacije umjetne inteligencije, računalno tržište doživjeti kontinuirani rast. Trenutno, raznolike aplikacije i podaci zahtijevaju raznovrsne računalne preduvjete. Huawei već dulje vrijeme ima partnerski odnos s Intelom kako bi zajedno postigli velika dostignuća. Zajedno smo sudjelovali u razvoju ICT industrije te ćemo nastaviti naše dugoročno strateško partnerstvo zajedničkim kreiranjem i inoviranjem”, rekao je William Xu, direktor Odbora i Chief Strategy Marketing Officer u Huaweiju.

“Istovremeno, nova prilika za razvoj ARM industrije je na obzoru. Kunpeng 920 CPU i novi Huaweijevi TaiShan serveri uglavnom se koriste u području big data-e, distribuiranog skladištenja podataka i ARM nativnim aplikacijama. S našim globalnim partnerima radit ćemo u duhu otvorenosti, suradništva i dijeljenja uspjeha kako bismo omogućili razvoj ARM ekosustava širenjem računalnih mreža i stvaranjem nove ere računarstva”, dodao je Xu.

Također, Huawei je lansirao svoju TaiShan seriju servera koja uključuje tri modela: jedan s fokusom na pohranu, drugi na velik broj procesora, a treći je fokusiran na ravnotežu prethodne dvije specifikacije. TaiShan serveri stvoreni su za pohranu velike količine podataka i distribuciju istih. ARM arhitektura optimizirana je za upravo ove scenarije, a najveća joj je prednost multi-core rad i mala potrošnja energije uz vrhunske performanse.

TaiShan će omogućiti još naprednije računalne platforme te nižu potrošnju energije za poduzeća. Primjerice, kod manipulacije velikom količinom podataka, TaiShan serveri stvoreni su kako bi iskoristili prednosti velikog broja jezgri i pametnu raspodjelu podataka rezultirajući s 20 % boljim računalnim performansama. Huawei Cloud usluga također je temeljena na TaiShan serverima pružajući korisnicima razne mogućnosti.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});