RUŠI REKORDE: Igra ‘Among Us’ oborila broj korisnika u jednom mjesecu!

Autor: dnevno.ba

Sve popularnija multiplayer igra Among Us oborila je mnoge rekorde u novembru te je postala prva videoigra u historiji koju je u jednom mjesecu igralo više od pola milijarde ljudi.

Podatke o popularnosti igrice, kada je u pitanju novembar, objavila je analitička stranica Superdata. Stranica tvrdi da je Among Us najpopularnija igra ikad napravljena, barem kada govorimo o statistici broja igrača na mjesečnoj bazi. Kada je riječ o podjeli po platformama, 97% igrača igralo je ovu videoigru na mobitelima, dok je tek 3% igru odlučilo igrati na računarima, što i ne čudi s obzirom na to da se PC verzija ove igre plaća.

Uspjeh igre Among Us je još veći ukoliko se u obzir uzme činjenica da ju je napravio tim Innersloth koji ima svega tri člana. Igru je skoro dvije godine igrao samo mali broj ljudi, a tim koji ju je napravio ozbiljno je razmišljao o tome da napusti cijeli projekt, jer nisu imali apsolutno nijedan razlog da ulažu novac u daljnji razvoj igre. Ipak, koronavirus i izolacija natjerali su i određene streamere da igraju videoigre poput ovih, a nakon njih ubrzo su i ostali ljubitelji videoigara počeli igrati Among Us, što je igri donijelo naglu popularnost i rast.

Zbog potražnje, InnerSloth je odlučio nastaviti rad na ovom projektu te će se u narednom periodu videoigri dodati novi sadržaji uključujući i novu mapu na kojoj će biti postavljeni i novi zadaci.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI