fbpx

Internet preglednik Brave izašao iz bete i nudi sve sigurnosne i privatne značajke

Autor: IctBusiness.info

Brave, internetski preglednik otvorenog koda, čija je značajke blokiranje oglasa prilikom surfanja, izlazi napokon iz beta testiranja te dobiva svoju verziju 1.0 s kojom se želi bolje pozicionirati na tržištu te ponuditi vjernoj bazi obožavatelja još pokoji zanimljiv novitet, ali i pridobiti pokojeg novog korisnika temeljem toga.

Naime, Brave zasad koristi na mjesečnoj razini osam milijuna korisnika diljem svijeta na iOS, Android, Windows, macOS i Linux operativnim sustavima, što je solidna brojka. Posebno jer riječ je o specijaliziranom internetskom pregledniku, koji onemogućava praćenje, prikaz oglasa, trackere, automatsko pokretanje video sadržaja. Dakle, nije potrebno posebno namještati sve te sigurnosne postavke, Brave ih nudi od prvog “paljenja”. I zato je mnogima prvi izbor, a ako ne prvi, onda je koristan dodatak za surfanje.

A sad s Brave 1.0 dolazi stabilnost, funkcionalnost te samim time temelj da se konkretnije krene prema naprijed. Posebno u trenucima kad Brave “kopiraju” brojni drugi internetski preglednici, kao Firefox, Safari, Opera, pa čak polako i Edge, ali i Chrome. Naravno, ne nude sve sigurnosne i privatne značajke, ali nude ponešto iz “Brave asortimana”. Zato će se ljudi iz Bravea morati itekako potruditi da se još čvršće pozicioniraju ispred ostalih.

Novitet je Brave Rewards sustav nagrađivanja, koji nudi korisnicima blockchain tokene ako se uključe u Brave Ads sustav. Potom tokene korisnik može koristiti kako bi nagradio omiljene autore ili neki od proizvoda koji mu se sviđaju. Ukoliko netko želi, kroz Uphold, koji je sklopio partnerstvo s Brave, moguće je omiljenim autorima, web stranicama, kreatorima svih vrsta… donirati novac. Ako ništa, korisnik može skupljati tokene pa ih iskoristiti za poklon kartice ili vaučere brojnih partnera.

Nadalje, Brave ima dvije mogućnosti privatnosti – Private Window i Private Window with Tor. Dok je prvospomenuti klasični privatni prozor, Tor je kriptiran te nudi apsolutnu privatnost.

Autor: IctBusiness.info

ZADNJE VIJESTI