fbpx

iPhone vam se gasi i smrzava na hladnoći? Pokušajte ovo

Autor: tPortal.hr

Zimske radosti s iPhoneom, konkretno, idu rukom pod ruku sa kraćim trajanjem baterije, pa čak i gašenjem. Evo kako to sve možete zaobići.

Brinite se za bateriju

iPhone je smiješno osjetljiv na ekstremne temperature. Nebrojeno puta smo tijekom ljetovanja znali uređaj ostaviti na stolu u kafiću, samo da bi nas ekran nakon nekoliko minuta korištenja upozorio da je uređaj prevruć i da bi bilo bolje da ga sklonimo u sjenu. Smartfon iz Applea također je osjetljiv na vrlo niske temperature, što znači da ćete, kao i ljeti, morati brinuti za njega planirate li se poštediti od čestog spajanja na punjač ili, zlu ne trebalo, resetiranja uređaja.

Ažurirajte softver

Vlasnici iPhonea X nedavno su čak dobili specijalnu nadogradnju koja je spašavala uređaj od zamrzavanja – na oduševljenje brojnih korisnika koji žive u hladnijim područjima. Vi možda nemate iPhone X, no to ne znači da biste trebali zanemariti nadogradnju softvera. Sitni ispravci poput podešavanja senzora za temperaturu stvari su koje zbilja pomažu, što znači da biste, osim ako imate zbilja stari model, definitivno trebali odlučiti za nadogradnju.

Držite telefon na toplome

Ovo je relativno jednostavno – kada ste vani na hladnoći, spremite uređaj u džep hlača, a ne u džep jakne. Telefon ćete time zagrijati na tjelesnu temperaturu, odnosno spasiti ga od ekstremne hladnoće. Možda ovo nema izravne veze sa izdržljivošću baterije, no dobra zaštitna košuljica također nikad nije naodmet.

Ako vam se zacrni ekran

U slučaju mrskog crnog ekrana smrti, ne paničarite. Odite kući, ostavite uređaj na stolu i pričekajte da se zagrije i ‘odmori’. Nakon pola sata ga pokušajte upaliti i nipošto, ali nipošto ga prije toga nemojte spajati na punjač. Hladne Li-Ion baterije teško podnose punjenje.

Autor: tPortal.hr

ZADNJE VIJESTI