fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

JAHTA ILI SVEMIRSKI BROD? Luksuzno plovilo za osvajanje mora

Autor: Dnevnik.ba

Adastra, jahta koja se zaputila prema zvjezdama kada se njeno ime prevede s latinskog jezika, definitivno nije prosječna. S veličanstvenim profilom podsjeća na svemirski brod.

Ono što ovaj brod izdvaja od drugih je trio srebrnih trupova, koji asociraju na potporne kanue. Veličanstvena jahta prošla je kroz temeljnu strukturnu analizu, dok je njen kompjuterski model testiran kada se radi o utjecaju valova i potencijalnoj izdržljivosti sva tri trupa prilikom osvajanja svjetskih mora.

  • Sama jahta nudi dovoljno mjesta za devet gostiju i do šest članova posade

     

Lagani dizajn donosi hidrodinamičku efikasnost, stabilnost i performanse, kao i nisku potrošnju goriva, a samim tim i smanjeni utjecaj na prirodno okruženje.

Iako je generalno okrenuta ekološkom dizajnu, Adastra je i dalje u svojoj suštini luksuzna jahta. S glavnim trupom koji se širi preko vode radi dobivanja većeg prostora, njen eksterijerni raspored dozvoljava gostima da uživaju u brojnim odjeljcima.

Sama jahta nudi dovoljno mjesta za devet gostiju i do šest članova posade. Njena master kabina nalazi se na krmi, a direktno je povezana sa glavnim salonom, dok su dvije gostinjske kabine i kuhinja smješteni u blizini motora.

Autor: Dnevnik.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});