fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Korisnici Instagrama konačno dobili ono što su tražili, evo koja je nova opcija

Autor: Dnevno.ba

Kada je krajem prošle godine prvi čovjek Instagrama Adam Mosseri odgovarao na pitanja američkog senatskog odbora oko potencijalnog negativnog učinka te aplikacije na mlade, najavio je kako ponovno planiraju uvesti opciju kronološkog prikazivanja objava. Trenutno se na toj mreži objave prikazuju po redoslijedu po kojem to odlučuje algoritam, zbog čega stručnjaci upozoravaju da ti algoritmi manipuliraju ljudima, pogotovo mladima jer upravo oni odlučuju što bi im moglo biti zanimljivo i bitno.

Opciju kronološkog prikaza objava mnogi su korisnici dugo vremena zagovarali, a sada su iz Instagrama napokon ispunili njihove želje. Iz Mete su tako najavili globalnu dostupnost dvije nove opcije na toj društvenoj mreži, pri čemu treba naglasiti da trenutačno još nisu dostupne (svim) korisnicima.

Riječ je o opcijama Following i Favorites koje će korisnici moći aktivirati dodirom prsta na logo Instagrama koji se nalazi u gornjem lijevom dijelu aplikacije. Odabirom opcije Following pojavit će se objave osobe koje se prate na Instagramu po kronološkom redu. Aktivacijom opcije Favorite u vrhu će se prikazivati objave osoba i profila koje su korisnici odabrali kao svoje favorite, odnosno profile koji su im najzanimljiviji. Moguće je odabrati do 50 takvih profila.

Treba naglasiti kako će se, svaki put kada pokrenete aplikaciju, objave prvo prikazivati po algoritamskom redu, kao i do sada, pa će biti potrebno sa svakim otvaranjem Instagrama manuelno podesiti spomenute dvije opcije. Također, ove su opcije dostupne, tj. bit će dostupne samo korisnicima aplikacija na Appleovim uređajima i Androidu, ali ne i na web-verziji.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});