‘KVIZ ILIDŽA’: Nova aplikacija u kojoj možete dokazati svoje znanje o naselju

Autor: dnevno.ba

"Kviz Ilidža" je nova android mobilna kviz aplikacija uz pomoć koje možete provjeriti koliko dobro poznajete ovo naselje kod Sarajeva.

Projekt je realiziran posredstvom Udruženja građana Bistrica iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, a sredstva za njegovu realizaciju dodijeljena su u okviru poziva za nevladine organizacije tokom 2020. godine.

Kako su naveli iz Općine Ilidža, mjesto koje je svojevrsna kapija Sarajevu zaslužuje da ga bolje upoznamo, a upravo je ova aplikacija jedan od kvalitetnih načina da se nauči nepto više o njegovim historijskim, kulturnim, sportskim, turističkim i drugim oblastima.

Pitanja su dostupna i na engleskom jeziku što će aplikaciju učiniti interesantnom svim strancima koji žele naučiti više o Ilidži.

“Koristimo se prilikom izraziti zahvalnost Općini Ilidža koja je podržala ovaj projekt. Vjerujemo da će na ovaj način Ilidža bolje prezentirati svoje potencijale u BiH i svijetu. Mladi s područja Ilidže su kroz ovaj projekt kreirali pitanja, naučili više o svojoj lokalnoj zajednici, slali pitanja i odgovore, naučili više o kviz takmičenjima. Naravno, poziv je ovo i za ostale građane Ilidže da aplikaciju dopune s novim pitanjima jer smo unutar same aplikacije kreirali i takvu mogućnost”, kazao je Sulejman Abazović, predsjednik Udruženja Bistrica.

Aplikacija je dostupna na android uređajima i možete je preuzeti na ovom linku.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI